Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Αφρική: Ισπανός τουρίστας ποδοπατήθηκε από ελέφαντα σε εθνικό πάρκο

Νότια Αφρική: Ισπανός τουρίστας ποδοπατήθηκε από ελέφαντα σε εθνικό πάρκο

Φέρεται πως η μαμά ελεφαντίνα ένιωσε απειλή για τα μικρά της, στην όψη του τουρίστα να πλησιάζει προς το μέρος τους, και έσπευσε να τα υπερασπιστεί

Ένας ισπανός τουρίστας ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από ελέφαντα σε καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Αφρική.

Ο 43χρονος άνδρας έγινε στόχος των ζώων αφού εγκατέλειψε το όχημά του για να βγάλει φωτογραφίες στο Εθνικό Πάρκο Pilanesberg, ανακοίνωσαν την Τρίτη η αστυνομία και οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η μαμά ελεφαντίνα φέρεται να «ταράχτηκε» όταν είδε τον άνδρα να πλησιάζει τα μικρά της, δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ο Pieter Nel, υπεύθυνος για τη διατήρηση των πάρκων και του τουρισμού της βορειοδυτικής επαρχίας.

«Πρέπει να θυμόσαστε ότι εισέρχεστε σε μια άγρια περιοχή»

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι φυσιολογικό για τους ελέφαντες να «υπερασπίζονται τα μικρά τους» και ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το Pilanesberg ενημερώνονται ότι δεν επιτρέπεται να αφήνουν τα οχήματά τους κατά την οδήγηση μέσα στο πάρκο και ότι πρέπει να υπογράψουν έντυπα που δείχνουν ότι κατανοούν τους κανόνες.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι αγνοούν τους κινδύνους στα πάρκα», δήλωσε ο Nel. «Πρέπει να θυμόσαστε ότι εισέρχεστε σε μια άγρια περιοχή», τόνισε ο ίδιος.

Οι ειδικοί της άγριας ζωής συχνά προειδοποιούν ότι οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί απέναντι στα μικρά τους και μπορούν να αντιδράσουν επιθετικά σε μια αντιληπτή απειλή, αναφέρει το άρθρο του Skynews.

Συχνές οι επιθέσεις ελεφάντων

Η αρραβωνιαστικιά του 43χρονου και άλλες δύο γυναίκες, όλες από το Γιοχάνεσμπουργκ, που βρίσκονταν επίσης στο όχημα δεν έπαθαν τίποτα, ανέφερε η αστυνομία.

Οι επιθέσεις ελεφάντων είναι συχνές στην περιοχή αυτή και όχι μόνο. Νωρίτερα φέτος δύο αμερικάνοι τουρίστες σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις στη νότια αφρικανική χώρα Ζάμπια.

Ενώ στην Ινδία μια τουρίστρια έσπασε το πόδι της αφού την άρπαξε ελέφαντας και την έριξε στο έδαφος τον Φεβρουάριο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Τζαϊπούρ, όπου οι βόλτες με ελέφαντες διαφημίζονται στους τουρίστες.

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024