Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ένας ένθερμος Δημοκρατικός που εμπλέκεται ενεργά στη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα, κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, εξηγώντας τους λόγους σε ένα άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

Όπως γράφει ο δημοφιλής ηθοποιός, «είμαι δια βίου δημοκράτης – δεν απολογούμαι γι’ αυτό. Είμαι περήφανος για αυτό που αντιπροσωπεύει το κόμμα μου και για αυτό που πρεσβεύει. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στη δημοκρατική διαδικασία και για την υποστήριξη του υποψηφίου που επέλεξα, έχω ηγηθεί μερικών από τους μεγαλύτερους εράνους στην ιστορία του κόμματός μου. Ο Μπαράκ Ομπάμα το 2012. Χίλαρι Κλίντον το 2016. Τζο Μπάιντεν το 2020».

Και τονίζει πως τον περασμένο μήνα συνδιοργάνωσε «τον μεγαλύτερο έρανο για την υποστήριξη οποιουδήποτε υποψηφίου των Δημοκρατικών που έγινε ποτέ, για την επανεκλογή του προέδρου Μπάιντεν», εξηγώντας: «Τα λέω όλα αυτά, μόνο και μόνο για να εκφράσω πόσο πολύ πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία και πόσο κρίσιμη νομίζω ότι είναι αυτή η στιγμή».

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν, αλλά κανείς δεν κερδίζει τη μάχη ενάντια στο χρόνο»

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο μου και πιστεύω σε αυτόν. Πιστεύω στον χαρακτήρα του. Πιστεύω στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κέρδισε πολλές από τις μάχες που αντιμετώπισε», σημειώνει ο Κλούνει για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Αλλά η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στο χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί».

«Είναι οδυνηρό να το λέω, αλλά ο Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο ήμουν μαζί πριν από τρεις εβδομάδες στη φιλανθρωπική εκδήλωση, δεν ήταν ο Τζο ‘big F-ing deal’ Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο ντιμπέιτ», αναφέρει, προσθέτοντας: «Ήταν κουρασμένος; Ναι. Ήταν κρυωμένος; Ίσως. Αλλά οι ηγέτες του κόμματός μας πρέπει να σταματήσουν να μας λένε ότι 51 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είδαν αυτό που μόλις είδαμε».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπογραμμίζει πως «είμαστε όλοι τόσο τρομοκρατημένοι από την προοπτική μιας δεύτερης θητείας του Τραμπ που επιλέξαμε να αγνοήσουμε κάθε προειδοποιητικό σημάδι. Η συνέντευξη του Τζορτζ Στεφανόπουλου απλώς ενίσχυσε αυτό που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Ως Δημοκρατικοί, κρατάμε συλλογικά την αναπνοή μας ή χαμηλώνουμε την ένταση κάθε φορά που βλέπουμε τον πρόεδρο, τον οποίο σεβόμαστε, να βγαίνει από το Air Force One ή να επιστρέφει σε ένα μικρόφωνο για να απαντήσει σε μια ερώτηση χωρίς σενάριο».

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ήρωας – έσωσε τη δημοκρατία το 2020. Τον χρειαζόμαστε για να το ξανακάνει το 2024», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, καταλήγοντας το άρθρο του.