Νέα θυγατρική στην Ελλάδα ίδρυσε η Daiichi Sankyo
Η νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα εστιάζει στην ογκολογία και την τεχνολογία των εξειδικευμένων συζευγμένων αντισωμάτων
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Ποια είναι η Κριστίν Καβαλάρι: Τα ριάλιτι, το toy boy και το «πιο καυτό σεξ» με τον Τζέισον Στέιθαμ
- Κουτσουρεμένος ο προϋπολογισμός του «Διατηρώ»
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Την έναρξη της νέας θυγατρικής της στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα και δραστηριοποίηση στον τομέα της ογκολογίας, ανακοίνωσε η Daiichi Sankyo.
«Η λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα αναδεικνύει την ισχυρή δέσμευσή της να ανταποκρίνεται σε ανεκπλήρωτες ανάγκες της ογκολογίας στην Ευρώπη», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Daiichi Sankyo Greece Θωμαΐς Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία νέων συνεργασιών σε όλη την Ευρώπη».
Πρόσθεσε επίσης, ότι «Η συνεργασία μεταξύ όλων των κοινωνικών εταίρων είναι ο μόνος τρόπος για να προαχθεί η ποιότητα και η βιωσιμότητα της παρεχόμενης ογκολογικής περίθαλψης.
Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα, με στόχο να παρέχουμε καινοτόμα φάρμακα σε ασθενείς που μπορούν να ωφεληθούν από αυτά. Το να έχουμε φυσική παρουσία σε μια χώρα είναι ο καλύτερος δυνατό τρόπος για να το πετύχουμε αυτό».
Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, η επένδυση στην Ελλάδα στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών που προάγουν την καινοτομία, τη διατήρηση και ανάπτυξη ταλέντων, την τεχνολογική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη.
Σε ότι αφορά τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι με κύκλο εργασιών 6 δις. ευρώ και πλέον, αντιπροσωπεύει το 3,4% του ΑΕΠ, δημιουργεί πάνω από 28.000 θέσεις εργασίας και προσφέρει πάνω από 1,7 δις. ευρώ φορολογικά έσοδα, ετησίως.
Μόνο την τριετία 2019-2022, μέσω των φαρμακευτικών εταιρειών καινοτομίας, περίπου 9 εκατομμύρια ασθενείς έλαβαν νέα φάρμακα, 90.000 ασθενείς επωφελήθηκαν από περισσότερα από 500 προγράμματα υποστήριξης, ενώ οι άμεσες επενδύσεις των φαρμακευτικών εταιριών καινοτομίας ξεπέρασαν τα 4 δις. ευρώ ή το 1,8% του ΑΕΠ.
Από την πλευρά της μητρικής εταιρείας, ο επικεφαλής του τμήματος Ογκολογίας Ευρώπης της Daiichi Sankyo Νικόλα Τοροσαντούτσι, επεσήμανε ότι η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αντιπροσωπεύεται στη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και το Λουξεμβούργο. Η Ευρώπη αποτελούσε ανέκαθεν επίκεντρο για τον οργανισμό, καθώς και βασική περιοχή για συνεχείς επενδύσεις. Με 20 εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης σε 12 χώρες, η Daiichi Sankyo αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για την ανάδειξη της καινοτομίας. Επί του παρόντος, στον τομέα της ογκολογίας, η Daiichi Sankyo επικεντρώνεται στα συζευγμένα με φάρμακο αντισώματα (ADCs), τα οποία είναι στοχεύοντα αντικαρκινικά φάρμακα που συνδυάζουν την εξειδικευμένη στόχευση και την αντικαρκινική δράση σε ένα μόνο μόριο.
O επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων Daiichi Sankyo Greece Δημήτριος Κρικέλης, σημείωσε: «Σε όλες τις εκφάνσεις των δράσεών μας, προτεραιότητα είναι η καινοτομία. Από την αναζήτηση νέων φαρμάκων, νέων μεθόδων ανακάλυψης και χορήγησής τους, μέχρι την επίτευξη αριστείας σε ολόκληρο τον οργανισμό μας, εξετάζουμε συνεχώς νέες ιδέες. Ακόμα και πριν την έναρξη της δραστηριότητάς μας στη χώρα μας, η Daiichi Sankyo είχε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την ελληνική ογκολογική κοινότητα, μέσω προγραμμάτων κλινικών δοκιμών. Είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε ιατρούς με πλούσια κλινική εμπειρία και μια δραστήρια ερευνητική κοινότητα».
Η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη συζευγμένων αντισωμάτων, με στόχο την ανάπτυξη στοχευμένων και ταυτόχρονα εξατομικευμένων θεραπειών, με σκοπό την έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπειών άμεσα ώστε να ωφελούνται οι ασθενείς που τις χρειάζονται, ταχύτερα.
Στο πλαίσιο των συνεργασιών που αναπτύσσει στοχεύει στην επίσπευση των αποτελεσμάτων από 5 συζευγμένα αντισώματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό μελέτη, ενώ αναπτύσσει σχέδια κάλυψης μεγαλύτερου πληθυσμού ασθενών, επιταχύνοντας τόσο τα ορόσημα, όσο και μειώνοντας το χρόνο από πιθανές καθυστερήσεις ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση των ασθενών σε απαραίτητες θεραπείες.
Με αφορμή την εστίαση στην ογκολογία, η επικεφαλής του τμήματος Πρόσβασης και Τιμολόγησης Κατερίνα Μπιλίτου, υπογράμμισε ότι παρά την πρόοδο των τελευταίων ετών, ο καρκίνος παραμένει 2η αιτία θανάτου στην Ελλάδα, με τον καρκίνο μαστού την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες και τον καρκίνο του πνεύμονα στους άνδρες.
Ταυτόχρονα ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί η χώρα οδεύει σε ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την υιοθέτηση θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τις Επιτροπές Αξιολόγησης και Διαπραγμάτευσης, τις διεπιστημονικές ογκολογικές επιτροπές και το Εθνικό Μητρώο Καρκίνου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις