Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στο Ψυχικό: Πόσο στοίχισε το συμβόλαιο θανάτου για τον τοπογράφο - Νέες αποκαλύψεις

Δολοφονία στο Ψυχικό: Πόσο στοίχισε το συμβόλαιο θανάτου για τον τοπογράφο – Νέες αποκαλύψεις

Ανοίγει η έρευνα για τη δολοφονία στο Ψυχικό, καθώς αναζητούνται οι ηθικοί αυτουργοί πίσω από τον 44χρονο που κατηγορείται ότι εκτέλεσε τον 54χρονο τοπογράφο

Η δολοφονία στο Ψυχικό έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου καθώς όπως όλα δείχνουν συνδέεται με τη «Μαφία της Μυκόνου» και συνολικά με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία, γνωστός ποινικός με το παρατσούκλι «ωραίος Τζορτζ» δεν έχει ακόμα ομολογήσει το έγκλημα αν και υπάρχουν πολλά στοιχεία και βίντεο που τον «καίνε».

Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και η απολογία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με το τι τελικά θα ισχυριστεί.

Αναζητούν τον ηθικό αυτουργό στη «Μαφία της Μυκόνου»

Οι αρχές ωστόσο ψάχνουν επίσης για τον ηθικό αυτουργό πίσω από τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, ενώ σύμφωνα με πηγές το κίνητρο πιθανόν να βρίσκεται σε διαφορές για οικόπεδα μεγάλης αξίας στη Μύκονο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA, το συμβόλαιο θανάτου που φέρεται να εκτέλεσε ο 44χρονος κόστισε 100.000 ευρώ.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Χθες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε να μπουν στο μικροσκόπιο εγκλήματα από τοπικές μαφίες στη Μύκονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, και ανέθεσε την έρευνα σε ειδικό εισαγγελέα που είναι αρμόδιος και εποπτεύει τις υπηρεσίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Προβληματισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι ο 44χρονος είχε ευνοϊκή μεταχείριση στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας

«Η πρόσφατη δολοφονία του Π. Σ., τοπογράφου μηχανικού, στο Ψυχικό, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου», στο νησί» ανέφερε η κ. Αδειλίνη, ενώ ο υπουργός προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξουν προσαγωγές και συλλήψεις.

Προβληματισμός για τις διασυνδέσεις του 44χρονου στις φυλακές

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι ο 44χρονος είχε ευνοϊκή μεταχείριση στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ο 44χρονος όχι μόνο είχε δικό του κελί, το οποίο ανακαίνισε με δικά του έξοδα και το οποίο διέθετε κλειδαριά που… κλείδωνε από μέσα, αλλά είχε τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνει από τη φυλακή.

Μάλιστα όσο καιρό ήταν έξω προχωρούσε και σε ληστείες και στη συνέχεια ξαναγύριζε στο κελί, που πολλοί παρομοιάζουν με δωμάτιο ξενοδοχείου.

Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία», αναφέρουν μαρτυρίες. Αυτός είναι ο λόγος, που βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη.

Ληστείες σε άδειες

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε υπάλληλος των φυλακών που κρατούνταν ο 44χρονος στο MEGA:

«Τον Φεβρουάριο του 2019, ο κρατούμενος, κάνοντας κατάχρηση της άδειάς του, διαπράττει τη ληστεία στο ΚΤΕΛ Πατρών. Συνεργός του ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος, φίλος του από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος έφυγε από τη βάρδια του και έχοντας τον ρόλο του οδηγού με τη μηχανή του, έκαναν τη ληστεία και ύστερα επέστρεψε ξανά στην βάρδια του σαν να μην έγινε τίποτα. Παρ’ ότι σχεδόν άμεσα έγινε η ταυτοποίηση του κρατουμένου από τις κάμερες στα ΚΤΕΛ και της τροχαίας στον τρόπο κράτησης του στις φυλακές δεν άλλαξε το παραμικρό».

Μετά τη ληστεία στο ΚΤΕΛ Πατρών, ο 44χρονος θα προχωρήσει και σε άλλη ληστεία, αυτή τη φορά στον ΟΠΑΠ Ναυπλίου. Συνεργός του πάντα ο ίδιος σωφρονιστικός υπάλληλος, σύμφωνα με τη μαρτυρία.

«Το κελί του ήταν καθαρό»

«Εφόσον και μετά τη ληστεία στο ΚΤΕΛ Πατρών ο κρατούμενος παραμένει στον ανοιχτό χώρο κράτησης, στις 23 Μαρτίου του 2019, διαπράττει τη ληστεία στον ΟΠΑΠ Ναυπλίου και μάλιστα, τότε, έχει όπλο με το οποίο απείλησε την υπάλληλο. Συνεργός του ήταν ξανά ο ίδιος σωφρονιστικός υπάλληλος με την προηγούμενη ληστεία και ένας ακόμη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, τους «δένουν» από τις μεταξύ τους συνομιλίες στα τηλέφωνα».

«Ο κρατούμενος πάντα είχε μηδενικό λογαριασμό στο λογιστήριο των φυλακών. Φαινόταν δηλαδή, σαν να μην είχε ποτέ χρήματα. Όταν ωστόσο μετά τη ληστεία, πήγε στις φυλακές η προϊσταμένη της Εισαγγελίας βρέθηκαν 1.500€ στο κελί του. Όχι όμως, το όπλο. Στην επιθεώρηση του υπουργείου Δικαιοσύνης που ακολούθησε, το κελί του ήταν «καθαρό». Εκείνος που είχε πρόσβαση στο κελί του φρόντισε να μαζέψει όλα τα πράγματα ώστε να μην καταλάβουν ότι είχε μετατρέψει το κελί σε… γκαρσονιέρα»

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024