Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Στιμάγκα στην Κορινθία.

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις 19.15 ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή της Στιμάγκας να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.

Το πύρινο μέτωπο έχει κοπεί στα δύο και το είναι είναι κοντά στην Στιμάγκα όπου ξεκίνησε και το άλλο έχει κατεύθυνση προς τη Νεμέα και το χωριό Κούτσι.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 με 5 μποφόρ.

Φωτιά στην Κορινθία: Βίντεο από το πύρινο μέτωπο

Σε ρεματιά με πυκνή βλάστηση η φωτιά στην Κορινθία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαρθακογιάννη, η φωτιά ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Χωρίς νερό η περιοχή

Μιλώντας στο MEGA και στο Live News ο δήμαρχος Βέλου, Θανάσης Μανάβης από όπου ξεκίνησε η φωτιά δήλωσε ότι η Στιμάγκα γλίτωσε την τελευταία στιγμή και επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι το πύρινο μέτωπο κινείται προς τη Νεμέα.

Όπως είπε η περιοχή λόγω λειψυδρίας δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA.