Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα εκβιαστών: Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις - Απολογείται σήμερα η αρχηγός «Νάνσυ»

Κύκλωμα εκβιαστών: Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις – Απολογείται σήμερα η αρχηγός «Νάνσυ»

Σήμερα απολογούνται οι φερόμενοι αρχηγοί του κυκλώματος εκβιαστών - Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα.

Mετά από μία μαραθώνια διαδικασία, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο από τους 8 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών. Οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα Πέμπτη στον ανακριτή διαφθοράς απολογούνται οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες ανάμεσά τους και η 43χρονη γυναίκα από την Πάτρα, επονομαζόμενη και ως «Νάνσυ», που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση,  η μητέρα της αλλά και ο αδελφός της.

Για την υπόθεση να έχουν γίνει 14 συλλήψεις, ωστόσο τα μέλη του κυκλώματος ανέρχονται σε τουλάχιστον 23

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ.

Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις

Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δοσοληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.

Η δράση του κυκλώματος υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής δεν είχε περιοριστεί στην πρωτεύουσα. Όπως αποκαλύπτεται, είχαν εξαπλωθεί και σε προάστια, ακόμη και στη Μύκονο.

Ως άμεσα εμπλεκόμενοι φέρονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κομβικές θέσεις του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι και τέθηκαν σε αργία από την υπηρεσία τους, ενώ και 9 υπάλληλοι της Περιφέρειας (επόπτες υγείας) που φέρονται να εμπλέκονται, έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας.

Όπως αποδεικνύεται από μαρτυρίες θυμάτων, η δράση τους πάει πίσω τουλάχιστον μια 10ετια, με επιχειρηματία να αποκαλύπτει πως είχε συναλλαγές μαζί τους τουλάχιστον από το 2016, έχοντας δώσει πάνω από 120.000 ευρώ.

Μπορεί για την υπόθεση να έχουν γίνει 14 συλλήψεις, ωστόσο τα μέλη του κυκλώματος ανέρχονται σε τουλάχιστον 23. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένονται κι άλλες συλλήψεις.

Η Νάνσυ

Η «Νάνσυ» η οποία φέρεται να είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, είχε παρελθόν στις απάτες. Το 2009 είχε κατηγορηθεί για «απόπειρα απάτης», καθώς παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000. Τελικά συνελήφθη και δεν πρόλαβε να εισπράξει τα χρήματα. Το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση, διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831  ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εκτός από τον αδελφό της, που ήταν και το δεξί της χέρι και είχε τον ρόλο του εισπράκτορα και του ταμία του κυκλώματος, σημαντικό ρόλο έπαιζε και η μητέρα τους, καθώς είχε γνώση για τα πάντα και βοηθούσε τα παιδιά της να αποθηκεύουν το μαύρο χρήμα.

Πρόκειται για μια ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια» και ως άνθρωπος με διασυνδέσεις παντού. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει ποιο ήταν ακριβώς το επάγγελμά της, σύμφωνα με το Star.

«Ψάρευε» επιχειρηματίες, κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως το Σύνταγμα και το Γκάζι, με την υπόσχεση ότι θα είναι στο απυρόβλητο από ελέγχους του υγειονομικού, της δημοτικής αστυνομίας ή της πολεοδομίας.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024