Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα εκβιαστών: Σε τάπερ τυλιγμένα με περιοδικά έκρυβαν τα λεφτά η Νάνσυ και οι συνεργοί της

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε τάπερ τυλιγμένα με περιοδικά έκρυβαν τα λεφτά η Νάνσυ και οι συνεργοί της

Πληθώρα στοιχείων αποκαλύπτει την δράση του κυκλώματος που εκβιάζε καταστηματάρχες στην Αθήνα - Πώς δρούσαν η Νάνσυ και το δεύτερο αρχηγικό μέλος της σπείρας

Τυλιγμένα σε περιοδικά και εφημερίδες, μέσα σε τάπερ και σε χαρτοπετσέτες έκρυβαν τα χρήματα η Νάνσυ και τα άλλα του κυκλώματος εκβιαστών τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπρατταν από τη παράνομη δράση τους.

Η όμορφη «Νάνσυ», ο αδερφός της και η μητέρα τους φέρονται να ανήκουν στην κορυφή της ηγεσίας του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους και δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα.

Ο βίος της φερόμενης ως αρχηγού ήταν πολυτελής ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες πανάκριβα ρολόγια.

Πληθώρα στοιχείων

Στο μεταξύ πληθώρα στοιχείων που φαίνεται να αναδεικνύουν πολύχρονη δράση δομημένης και συγκροτημένης ομάδας εκβιασμών επιχειρηματιών στον χώρο της εστίασης, καλούνται να αντικρούσουν οι κατηγορούμενοι, δημοτικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, που απολογούνται στον Ανακριτή Διαφθοράς για σωρεία κακουργημάτων.

Μετά τις χθεσινές απολογίες των πρώτων οκτώ κατηγορουμένων στην μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας, δύο εκ των οποίων οδηγήθηκαν στην φυλακή, σήμερα ενώπιον του δικαστικού λειτουργού λογοδοτεί η δεύτερη ομάδα στην οποία περιλαμβάνονται και τα πρόσωπα που τους αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην εγκληματική οργάνωση.

Μία οργάνωση που σύμφωνα με την κατηγορία ήταν «επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη ιεραρχική δομή κατανομή εγκληματικών ρόλων και εγκληματική σε βάθος χρόνου προοπτική στην οποία η βούληση του καθενός υποτάσσεται στην βούληση της ολότητας».

Η Νάνσυ και ο δεύτερος αρχηγός

Όπως έχει προγραμματιστεί, τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας συγκατηγορούμενος της, οι οποίοι φαίνεται να συντόνιζαν από κοινού τις κινήσεις των μελών έχοντας την συνολική καθοδήγηση και εποπτεία της δράσης του κυκλώματος, θα βρεθούν σήμερα στο ανακριτικό γραφείο, μετά τις απολογίες των συγκατηγορουμένων τους, με την γυναίκα να είναι τελευταία που θα λογοδοτήσει.

Τα δύο διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν αυτά που προσέγγιζαν υπαλλήλους, σε δημόσιες υπηρεσίες που είχαν αρμοδιότητα τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ξενοδοχείων και οικοδομικών εργασιών, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα που έτσι αποκτούσε εμβέλεια και δυνατότητες για να αναπτύξει την παράνομη δράση της.

Μέτρα προφύλαξης

Στο υλικό που έχει συλλεχθεί περιλαμβάνεται και η καταγραφή των μέτρων προφύλαξης που έπαιρνε η ομάδα για να μην αποκαλυφθεί η δράση της, με την επιλογή συγκεκριμένων σημείων συνάντησης για την πληρωμή μελών, συγκεκριμένων τρόπων επικοινωνίας κ.α..

Ενδεικτικά, στα στοιχεία που θα μελετήσει ο Ανακριτής είναι και η αναφορά των διωκτικών αρχών για τον έναν εκ της ηγετικής δυάδας. Ο κατηγορούμενος καταγράφηκε σε μετακινήσεις του να χρησιμοποιεί δίκυκλο που ανήκει σε ίδρυμα που σχετίζεται με τον αδελφό του, με το οποίο πολλές φορές κινούνταν ανάποδα σε μονόδρομο καθιστώντας έτσι δύσκολη την παρακολούθηση του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η δράση της οργάνωσης φαίνεται να προσδιορίζεται – σε αυτήν την φάση – σε χρόνο που ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2023 έως και την εξάρθρωση της, στις 5 Ιουλίου 2024.

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο»

Από όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, φαίνεται πως η οργάνωση είχε συγκεκριμένες μεθόδους, αρχικά φιλικές και εν συνεχεία απειλητικές, για να εκβιάζει όσους δεν ήθελαν να «αγοράσουν» τις υπηρεσίες της. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, όσοι καταστηματάρχες αρνούνταν να «συνεργαστούν» με την ομάδα βρίσκονταν αντιμέτωποι με απειλές, ή και διοικητικές ενέργειες, για βεβαιώσεις παραβάσεων, σφραγίσεις κ.α..

Είναι χαρακτηριστική η φράση «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει στην καταγγελία που έκανε πριν μερικούς μήνες, επιχειρηματίας με επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, περιγράφοντας την πίεση αλλά και την αδηφαγία που επεδείκνυε η ομάδα για τις αμοιβές της στην «προστασία» που προσέφερε.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από το πρωί, με τους περισσότερους εκ των κατηγορουμένων να έχουν απολογηθεί ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ οπότε Ανακριτής και Εισαγγελέας θα κρίνουν την ποινική μεταχείριση ενός εκάστου.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024