Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα εκβιαστών σε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην βεβαιώνονται παραβάσεις από τη δημοτική αστυνομία.

Πρόκειται για την 43χρονη η οποία εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης μαζί έναν ακόμη κατηγορούμενο συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε.

Και ο αδερφός της στο κύκλωμα εκβιαστών

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστικές αρχές και στον αδελφό της 43χρονης, αλλά και σε δυο ακόμη υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να είχε ρόλο περιφερειακό και διαδικαστικό.

Μετά το τέλος του πρώτου μέρους της ανακριτικής διαδικασίας συνολικά από τους 14 συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι 7 εξ αυτών και οι υπόλοιποι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους .

Η κύρια ανάκριση συνεχίζεται προς διακρίβωση του αξιοποίνου ρόλου και άλλων προσώπων τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Σε τάπερ έκρυβαν τα χρήματα

Μέσα σε τάπερ, τυλιγμένα σε χαρτοπετσέτες και εξώφυλλα περιοδικών, βρέθηκαν τα χρήματα που αποσπούσαν από τους επιχειρηματίες τα αρχηγικά μέλη στο κύκλωμα εκβιαστών σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το ERTΝews.

Η 43χρονη, φερόμενη ως εγκέφαλος της σπείρας που συστηνόταν ως «Νάνσυ», ο αδελφός της που μετέφερε το μαύρο χρήμα στο σπίτι της μητέρας τους, και το έτερο διευθυντικό στέλεχος, ένας 64χρονος άνδρας που συνεργαζόταν με Τμηματάρχη Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς μαζί με άλλα τρία μέλη της συμμορίας.