Η 43χρονη «Νάνσυ» με καταγωγή από την Πάτρα βρίσκεται πίσω από την περιβόητη σπείρα με δημοτικούς και δημόσιους υπαλλήλους που εκβίαζε καταστηματάρχες, ξενοδόχους και ιδιοκτήτες περιπτέρων με τα κέρδη της συμμορίας να ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία 43χρονη ήταν αρχηγός του κυκλώματος  διατάσσοντας, καθοδηγώντας και εποπτεύοντας τα λοιπά μέλη της, για την επίτευξη των στόχων και των εγκληματικών σκοπών της οργάνωσης.

Τα ακριβά γούστα και τα μετρητά

Πρόκειται για μια καλοκουρδισμένη μηχανή που δρούσε για τουλάχιστον 3 χρόνια. Όλα τα μέλη της σπείρας ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες της 43χρονης, η οποία περιγράφεται ως αδίστακτη και υπεροπτική.

Μιλούσε πάντα με πολύ επιτηδευμένο ύφος, λέει μια πηγή στο Live News, συμπληρώνοντας πως είχε ακριβά γούστα και κυκλοφορούσε πάντα με πολλά μετρητά.

«Εγώ έχω πάντα ρευστό, γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνει αυτό, θέλω πάντα να σηκώνουν το τηλέφωνο», έλεγε η 43χρονη «Νάνσυ».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στον σωματικό έλεγχο που της έγινε όταν συνελήφθη ως ο φερόμενος «εγκέφαλος» του κυκλώματος βρέθηκαν 1.200 ευρώ στο πορτοφόλι της, 500 ευρώ σκόρπια μέσα στην τσάντα που κουβαλούσε και άλλα 550 ευρώ σε μια εσωτερική θήκη.

Όλα μετρητά, όπως άλλωστε μετρητά ήταν και οι πολλές χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν εντός της οικίας της.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ,
-Μια συσκευή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων
-Ένα σπρέι πιπεριού
-Ένα λάπτοπ μάρκας Apple
-Ένα τάμπλετ μάρκας Apple (Macbook)
-Μια εκτυπωμένη γνωστοποίηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την χειρόγραφη σημείωση «FAKE – ΠΛΑΣΤΗ»
-25 ρολόγια

25 ρολόγια βρέθηκαν στο σπίτι της ξανθιάς καλλονής εκ των οποίων το ένα είναι μάρκας ROLEX. Λάτρευε την καλή ζωή με την ίδια να φωτογραφίζεται με τις φίλες της σε διακοπές, νυχτερινές εξόδους και ταξίδια.

Οι μεγάλες διασυνδέσεις

Η 43χρονη συστηνόταν παντού ως άνθρωπος με… διασυνδέσεις παντού. Είχε καταφέρει να αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο γνωριμιών στον επιχειρηματικό κόσμο ενώ συνομιλούσε και με κομματικά στελέχη όπως αποκαλύπτει σήμερα το Live News.

Στέλεχος ΠΑΣΟΚ: Πάμε ένα τριχίλιαρο;
43χρονη: Μμμ νομίζω δύο είναι καλύτερα εδώ.
Στέλεχος ΠΑΣΟΚ: Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε. Για ένα πάνω για ένα κάτω.
43χρονη: Καλά θα το δω και σου λέω. Φιλάκια. Έλα μπάι γεια γεια.

Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες τέτοιες συνομιλίες της 43χρονης με επιχειρηματίες, πρώην κομματικά στελέχη ενώ φέρεται να απειλούσε και υπαλλήλους με μετάθεση αν δεν συμμορφώνονταν στις διαταγές της.

Ο ρόλος του αδερφού της

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε βάλει… στο κόλπο και άλλα μέλη της οικογενείας της. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αδελφός της εκτελούσε χρέη εισπράκτορα. Πήγαινε δηλαδή στους καταστηματάρχες – θύματα της σπείρας- και παραλάμβανε τα συμφωνηθέντα χρηματικά ποσά.

Στην συνέχεια, τα δυο αδέλφια έκρυβαν τη λεία στο σπίτι της μητέρας τους.

«Δεν είμαι (σ.σ. στο κύκλωμα) καθόλου εγώ, αυτά είναι ψευτιές. Είναι ψέματα όλα. Στο τέλος θα δείτε τι ωραία θα περάσουν όλοι μα όλοι», είπε η μητέρα της 43χρονης, η οποία είναι κι εκείνη κατηγορούμενη για εμπλοκή στο κύκλωμα.

Η «Νάνσυ» και ο αδερφός της είναι δηλωμένοι ψευδώς ότι εργάζονται σε συμβουλευτική εταιρεία, προκειμένου να φαίνονται ασφαλισμένοι και ότι έχουν «νόμιμο» εισόδημα, ενώ στην πραγματικότητα δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες δίχως να πληρώνουν τους απαιτούμενους φόρους, αναφορικά με τα έσοδα τους εκτός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Κανείς δεν γνώριζε ποιο ήταν ακριβώς το επάγγελμα της 43χρονης ούτε και μπορούσε να δικαιολογήσει την χλιδάτη ζωή που ακολουθούσε. Στις συναντήσεις της ήταν πάντα περιποιημένη με ακριβά ρούχα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα.

Ορισμένες φορές, τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες παραλάμβανε η ίδια η «Νάνσυ» και τα παρέδιδε στα λοιπά μέλη τη οργάνωσης. Ήταν πολύ προσεκτική στον τρόπο δράσης της και ιδιαίτερα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και στις δια ζώσης συναντήσεις της με τους δημοσίους λειτουργούς. Φρόντιζε να επικοινωνεί μαζί τους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ κατά την παράδοση των χρημάτων, τους συναντούσε σε μέρη που θα ήταν δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί από άλλα άτομα και τις διωκτικές αρχές.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, το κύκλωμα ξεσκέπαστηκε. Οι διωκτικές αρχές φαίνεται πως έχουν δέσει την υπόθεση περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια την ιεραρχία, τους ρόλους και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το ποινικό παρελθόν της 43χρονης

Εκείνο που όπως φαίνεται τους «έκαψε» ήταν το τεφτέρι της 43χρονης. Στο σπίτι της μάλιστα βρέθηκαν δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις της με τα ποσά που λάμβανε από κάθε μαγαζάτορα που εκβίαζε.

Η 43χρονη πάντως δεν ήταν άγνωστη στις αρχές. Το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, παριστάνοντας τη μεσίτρια ενώ ένα χρόνο μετά, το 2010, όταν η χώρα έμπαινε στην περίοδο των μνημονίων, εκείνη κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ ως εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρία.

Την ίδια στιγμή, ερευνάται ανώτατο στέλεχος του Δήμου Αθηναίων για τυχόν εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών, όπως αποκάλυψε το Live News.