Το δεύτερο Galaxy Unpacked ολοκληρώθηκε και η εταιρεία κολοσσός ανακοίνωσε τα ολοκαίνουργια smartphone της σειράς Galaxy Z. Τα δύο ολοκαίνουργια μοντέλα Samsung Galaxy Z Flip6 και Z Fold6 θα ενσωματώνουν το χαρακτηριστικό Galaxy AI, το οποίο θα συνδυάζει μια σειρά μοναδικών δυνατοτήτων. Φυσικά, από το καλοκαιρινό event δεν έλειπαν και οι εκπλήξεις, καθώς ανακοινώθηκαν τα νέα wearables, όπως τα ακουστικά, Galaxy Buds3 και Galaxy Buds3 Pro αλλά και τα ρολόγια, Galaxy Watch7 και Galaxy Watch Ultra, αλλά και το Galaxy Ring.

Ποια τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy Z Fold6

Παρόμοιος σχεδιασμός με μικρές πινελιές ανανέωσης βλέπουμε στο Samsung Galaxy Z Fold6, που συνδυάζει συμμετρία και πιο έντονες γωνίες. Ταυτόχρονα είναι πιο λεπτό και ελαφρύ συγκριτικά με οποιοδήποτε Galaxy Z Fold που έχει δημιουργηθεί ποτέ, ζυγίζοντας μόλις 239 γραμμάρια.

Εκτός από τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό του, διαθέτει και προηγμένες λειτουργίες, όπως το Sketch to Image, που μπορείς να ζωγραφίσεις κάτι και η τεχνητή νοημοσύνη θα αναβαθμίσει το σκίτσο σου, μετατρέποντάς το σε πραγματική εικόνα αλλά η δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο, αν και τα ελληνικά δεν υποστηρίζονται.

Η εσωτερική του οθόνη είναι Dynamic AMOLED 2X διαγωνίου 7,6″ με ανάλυση 2160×1856 και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz, ιδανική για multi-tasking και παραγωγικότητα στα ύψη. Η φωτεινότητά της φτάνει τα εντυπωσιακά 2.600nits ενώ υποστηρίζει και S Pen.

Η εξωτερική οθόνη φτάνει τις 6,3 ίντσες και η ανάλυση της είναι  2376×968, τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X με υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης 1-120Hz.

Το σύστημα κάμερας του νέου smartphone εντυπωσιάζει, καθώς περιλαμβάνει συνολικά 5 κάμερες  3 στο κεντρικό σύστημα φωτογραφίας, 1 selfie κάμερα στην εξωτερική οθόνη και 1 selfie κάμερα κάτω από την εσωτερική οθόνη, εκ των οποίων πρόκειται για μια  ευρυγώνια κάμερα με ανάλυση 50MP, έναν τηλεφακό με οπτικό zoom 3× και ανάλυση 10MP, και έναν υπερευρυγώνιο αισθητήρα 12MP με οπτικό πεδίο 123° αλλά και έναν αισθητήρα 10MP, ιδανικό για selfies.

Ποια τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy Z Flip6

Με γνώριμο design αλλά πολλές AI λειτουργίες έρχεται το νέο Samsung Galaxy Z Flip6. Η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση αφορά την βασική του κάμερα, με ανάλυση στα 50 megapixel για να τραβάς εντυπωσιακές φωτογραφίες και selfies με απίστευτη ανάλυση.

Εκπληκτικά πορτρέτα με ρεαλιστικά χρώματα, αυτόματο zoom και η λειτουργία Photo Assist, μετατρέπει ένα πορτρέτο σε διαφορετικά καλλιτεχνικά στυλ, είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Στο σύστημα καμερών συγκαταλέγονται επίσης η υπερευρυγώνια κάμερα 12MP αλλά και η selfie κάμερα 10MP, που βρίσκεται εντός της οθόνης στην εσωτερική πλευρά.

Στην καρδιά του «χτυπά» ο παντοδύναμος Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy και η εταιρεία κολοσσός ενσωμάτωσε για πρώτη φορά στην σειρά Flip θάλαμο ψύξης αλλά και μεγαλύτερη μνήμη RAM, στα 12GB.

Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι περίπου ίδιες, η συσκευή είναι όμως πιο λεπτή και η χωρητικότητα της μπαταρίας μεγαλύτερα και συγκεκριμένα στα 4.000mAh. Η εσωτερική του οθόνη είναι Dynamic AMOLED 2X διαγωνίου 6,7″ με ανάλυση 2640×1080 και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz.

Η οθόνη στην εξωτερική του πλευρά είναι 3,4 ιντσών, Super AMOLED με ανάλυση 720×748 και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Το Galaxy Z Flip6 θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 256/512GB και σε 4 κλασικές αποχρώσεις: Μπλε, Κίτρινο, Silver Shadow και Mint.