Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη και εικονική πραγματικότητα στο φάρμακο

Τεχνητή νοημοσύνη και εικονική πραγματικότητα στο φάρμακο

Επιμορφωτική ημερίδα Digital4Pharma για την ψηφιακή μετάβαση της φαρμακευτικής αγοράς

Επίκαιρες πρακτικές, καινοτόμες εμπειρίες και σύγχρονες τάσεις γύρω από την ψηφιακή μετάβαση προς την υβριδική εποχή της φαρμακευτικής αγοράς ανακάλυψαν και συζήτησαν περισσότερα από 200 στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών στην επιμορφωτική δράση Digital4Pharma.

Η δράση διοργανώνεται για 11η χρονιά από την εταιρεία Get2Work, με τη συμμετοχή φέτος, πάνω από 30 φαρμακευτικών εταιρειών.

Η φετινή εκδήλωση, με θέμα «Mind the Gap», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 9 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις ΟΤΕAcademy στο Μαρούσι.

Την παράσταση«έκλεψε» η εκπαιδευτική πλατφόρμα Cardiobeans του ΑΠΘ, μέσω της οποίας αναπτύχθηκε ψηφιακά μια σημαντική εκπαιδευτική κοινότητα στην Καρδιαγγειακή Ιατρική

Επιλεγμένα business cases από τους χώρους του φαρμάκου και της αυτοφροντίδας παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ημερίδας

Εκεί, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ενεργά 5 exploration sessions δημιουργώντας συλλογικά πρωτότυπο περιεχόμενο, το οποίο στη συνέχεια εκπρόσωποι των ομάδων εξερεύνησης, παρουσίασαν στην ολομέλεια.

Οι θεματικές των sessions μεταξύ των οποίων κλήθηκαν να επιλέξουν αναπτύσσονταν γύρω από κατηγορίες όπως:

  • Generative AI in pharma,
  • Engagement and content potential through technology and interactions,
  • Health trends στα Social Media,
  • αφομοίωση ψηφιακών δράσεων για το ευρύ κοινό και
  • συνεργασία των γενεών Χ, Υ, Ζ για την ενίσχυση της ψηφιακής ικανότητας.

Παράλληλα και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας λειτουργούσε και το experience hub όπου μπορούσε κανείς να δει νέες διαδραστικές τεχνολογίες και λύσεις σε τομείς όπως Virtual Reality, Augmented Reality και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, στην ολομέλεια, παρουσιάστηκαν επιλεγμένα business cases από τους χώρους του φαρμάκου και της αυτοφροντίδας, με εισηγητές όπως ο Ευάγγελος Φραγκισκάτος Marketing Specialist Innovative Medicines της Bristol Myers Squibb, ο Σπύρος Μπόκιας Co-Founder and CEO της iPharma και η Νάντια Μανδοπούλου Digital Channels & Capabilities Associate Director της MSD Greece.

Για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάστηκε case study από την επιστημονική κοινότητα, με τον Καθηγητή Καρδιολογίας ΑΠΘ Γιώργο Γιαννακούλα ο οποίος «έκλεψε την παράσταση» παρουσιάζοντας πώς μέσω της δημιουργίας και εξέλιξης της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cardiobeans, αναπτύχθηκε ψηφιακά μια σημαντική εκπαιδευτική κοινότητα στην Καρδιαγγειακή Ιατρική.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ένα panel debate επιτελικών στελεχών με εμπειρία από τον φαρμακευτικό κλάδο και όχι μόνο σε τομείς Innovation, IT, Commercial, Data με τοπικές αλλά και διεθνείς παραστάσεις, το οποίο σχολίασε τις προκλήσεις και τις ανάγκες της ψηφιακής μετάβασης της φαρμακευτικής αγοράς.

Στο panel που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Mind the Gap», συμμετείχαν οι: Σεμίνα Βαγιάκου Digital and Innovation Head της Novartis Hellas, Γεώργιος Φιλιώτης Director of Information Technology της Pharmaserve-Lilly S.A.C.I., Ελίνα Πρασσά Head of Strategy & Data, Digital, Technology της Takeda και Λάζαρος Μαυρίδης Data Science Director της AbbVie. Τον συντονισμό του panel ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Βαρσάμος, founder & curator της δράσης Digital4Pharma και Managing Partner της GET2WORK.

Η εκπαιδευτική δράση Digital4Pharma  διοργανώθηκε από την GET2WORK, υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, Π.Ε.Φ., PIF, Ε.Ε.Φα.Μ., ΕΛ.Ε.Φ.Ι., ΕΦΕΧ, ΕΛ.Ε.Μ.Α. και HACRO.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024