Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βρες το Ικιγκάι σου

Βρες το Ικιγκάι σου

Αυτός που έχει ένα «γιατί» για το οποίο ζει μπορεί να αντέξει σχεδόν κάθε «πώς»…

Οι Ιάπωνες ζουν πολλά χρόνια και έχουν μια φιλοσοφία ζωής πολύ διαφορετική από τη δική μας… Τα ιαπωνικά, επίσης, έχουν πολλές ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες λέξεις που περιγράφουν έννοιες τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ενστικτωδώς αλλά δεν ξέρουμε πώς να ονομάσουμε και οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελούν τα μυστικά της καλής και μακράς ζωής των Ιαπώνων.  Ικιγκάι στα ιαπωνικά είναι ο συνδυασμός δύο λέξεων που σημαίνουν «ζωή» και «να αξίζει τον κόπο». Πιο γενικά, θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «ο λόγος ύπαρξης». Αναφέρεται σε ό,τι δίνει σε ένα άτομο την αίσθηση του σκοπού στη ζωή του.

Είναι ο λόγος που ξυπνάμε το πρωί και το βασικό μας κίνητρο να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να δώσουμε νόημα σε κάθε στιγμή της ύπαρξής μας.

Η νήσος Οκινάουα, στο νοτιοανατολικό άκρο της Ιαπωνίας, είναι ιστορικά γνωστή για τη μακροζωία των κατοίκων της και θεωρείται μία από τις «μπλε ζώνες» του κόσμου. Οι περιοχές που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή χαρακτηρίζονται από αισθητά υψηλότερο προσδόκιμο ζωής του πληθυσμού από το συνηθισμένο.

Στην Οκινάουα κατοικούν άνθρωποι αιωνόβιοι και υπεραιωνόβιοι που ζουν μέχρι και πάνω από τα 110 έτη! Ποιο είναι το μυστικό τους; Έχουν βρει το Ικιγκάι τους!

Πώς θα βρεις το Ικιγκάι σου

Αναρωτήσου

1. Τι αγαπώ;

Αν είσαι παθιασμένος/η με κάτι, θα υπάρχει μια φυσική «ώθηση» προς αυτό.

2. Τι προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο

Το Ikigai έχει να κάνει με την εκπλήρωση του προσωπικού μας θέλω, πάντοτε όμως σε συνδυασμό με το τι προσφέρουμε στην ευρύτερη κοινότητα.

3. Σε τι είμαι καλός

Σε ποιον τομέα αισθάνεστε να έχετε ένα φυσικό χάρισμα ή τι σας φαίνεται πιο εύκολο να μάθετε και να εξασκήσετε;

4. Τι κερδίζω

Μια πολύ σημαντική πτυχή ενός βιώσιμου Ικιγκάι είναι να σκεφτείτε το εισόδημα που χρειάζεστε για να υποστηρίξετε τη ζωή σας.

Για μερικούς ανθρώπους οι απαντήσεις στις 4 βασικές ερωτήσεις του Ικιγκάι μπορεί να είναι εύκολες. Για άλλους όμως, όχι. Σε αυτή την περίπτωση για να ανακαλύψεις το Ικιγκάι σου δοκίμασε διάφορες δραστηριότητες μέχρι να καταλήξεις σε εκείνο που σου προσφέρει την μεγαλύτερη ευχαρίστηση και τονώνει την δημιουργικότητά σου. Αφού ολοκληρώσεις όλα εκείνα που θέλεις να κάνεις, σκέψου: Ποιο είναι το νήμα που ενώνει τις ασχολίες αυτές; Το κοινό δηλαδή σημείο τους. Με τον τρόπο αυτόν, η ίδια η ζωή θα σε καθοδηγήσει προς το Ικιγκάι σου.

Πηγή: VITA 

Sports in

Σενάριο για Έντσο Ντίαζ στον Παναθηναϊκό

«Η Ρίβερ ψάχνει αντικαταστάτη για αριστερό μπακ», γράφουν στην Αργεντινή και συνδέουν τον Έντσο Ντίαζ με τον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024