Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης αποβλήτων αμιάντου σε δήμο της Αττικής

Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης αποβλήτων αμιάντου σε δήμο της Αττικής

Δήμος της Αττικής μεγάλης έκτασης επιχειρεί να αποτρέψει σοβαρή μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μάχη με τον χρόνο αλλά και με τον κακό εαυτό των ασυνείδητων που απορρίπτουν απόβλητα αμιάντου, δίνει ο δήμος Παιανίας

Ένας δήμος της Αττικής, με τεράστια γεωγραφική έκταση αλλά λίγο προσωπικό, δίνει «τα πάντα» για να προστατεύσει το περιβάλλον.

Ειδικότερα, συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Παιανίας και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος να προστατευθεί η δημόσια υγεία με την απομάκρυνση τόνων αμιάντου από το φυσικό περιβάλλον όπου ασυνείδητοι εναπόθεσαν. Σύμφωνα με την σχετική πληροφόρηση του Δήμου, όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν απομακρυνθεί δεκάδες τόνοι από εξειδικευμένα συνεργεία ενώ παρεμβάσεις γίνονται και σε εγκαταλελειμμένα κτίρια εξασφαλίζοντας πως το πρόβλημα δεν θα μετατεθεί στο μέλλον.

Προς υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

«Ασυνείδητοι θεωρούν πως το φυσικό περιβάλλον είναι ο κατάλληλος τόπος για να πετάξουν τα σκουπίδια τους και να απαλλαγούν από το κόστος διαχείρισής τους. Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία θα υψώσουν το δάκτυλο καταγγέλλοντας άλλους για ανεπάρκεια. Η έλλειψη κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας έχει κάθε χρόνο ένα δυσβάσταχτο κόστος για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Κονδύλια που θα μπορούσαν να διατεθούν σε αναπτυξιακές δράσεις διατίθενται για να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα και να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Τις τελευταίες μόλις μέρες ειδικό συνεργείο έχει προχωρήσει στην περισυλλογή περισσότερων των τριών τόνων από Παιανία και Γλυκά Νερά ενώ το δύσκολο έργο τους συνεχίζεται αδιάκοπα έως ότου απομακρυνθεί το σύνολο του επικίνδυνου υλικού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμος Παιανίας, «η συλλογή και συσκευασία των αμιαντούχων αποβλήτων γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας που εξασφαλίζουν τόσο την ασφαλή εκτέλεση εργασιών όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων το συνεργείο προχωρά στην αποξήλωση υλικών αμιαντοτσιμέντου και καμινάδων αμιαντοτσιμέντου χωρίς να προξενηθούν τριβές ή θραύσεις που πιθανά να βρίσκονται σε δημοτικά κτίρια. Τα αμιαντούχα απόβλητα μετά την συσκευάζονται σε κατάλληλους σάκους ενώ ακολουθεί καθαρισμός του χώρου για τυχόν σκόνη αμιάντου και έκπλυση όπου απαιτείται.

Η εργασία αποξήλωσης ολοκληρώνεται με οπτικό έλεγχο και πραγματοποίηση δειγματοληψίας για να προσδιοριστεί η συγκέντρωση ινών αμιάντου στον αέρα».

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024