Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Attica Bank – Π. Μαρινάκης: Βγήκε από τον Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που έκρυβε – «Εξυπνακισμοί», λέει η Κεχαγιά

Υπόθεση Attica Bank – Π. Μαρινάκης: Βγήκε από τον Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που έκρυβε – «Εξυπνακισμοί», λέει η Κεχαγιά

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Attica Bank, με τον Π. Μαρινάκη να εξαπολύει επίθεση σε Στέφανο Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τη Βούλα Κεχαγιά να απαντά

Συνέχεια στην κόντρα για την υπόθεση της Attica Bank έδωσαν σήμερα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ να τονίζει πως «ήταν επιτέλους καιρός να βγει ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του ο Κασσελάκης».

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, η Κουμουνδούρου έχει εκδώσει ανακοινώσεις για «μια συμφωνία που δεν έχει ανακοινωθεί καν».  Επίσης αναρωτήθηκε ποια είναι η αντιπρόταση, «μήπως να «σκάσουν» δύο τράπεζες;».

Συνεχίζοντας την επίθεση σε Στέφανο Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε ότι η Attica Bank ήταν κάποτε «Syriza Bank», με χρέη κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε, «την τελευταία φορά που ασχολήθηκε με τράπεζες ήταν όταν τις έκλεισε το 2015».

«Η συμφωνία η οποία θα ανακοινωθεί λοιπόν θα είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου»

«Αλλά επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουμε για την Attica Bank να θυμίζουμε ότι κάποτε ήταν ΣΥΡΙΖΑ Bank και να θυμίζουμε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος η συντριπτική πλειοψηφία των 80 εκατομμυρίων τις ζημιές της τράπεζας Αττικής προέρχονται από τους δικούς τους χειρισμούς. Τα περιβόητα δάνεια που βγήκαν στη συνέχεια για το πού δόθηκαν. Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε παρελθοντολογικές συζητήσεις, αλλά όταν βλέπουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγάζει ανακοινώσεις για μία συμφωνία η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αναγκαζόμαστε να τα θυμηθούμε και στη συνέχεια να τα θυμίζουμε όλα αυτά», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Υπογράμμισε επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση ας μην ανησυχεί ο κύριος Κασσελάκης, εμείς δεν θέλουμε επί των ημερών μας να ακούσουμε εκφράσεις «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», σε εισαγωγικά το βάζω, δυστυχώς αυτό είχε ακουστεί τότε. Δεν θέλουμε να ξαναδούμε καταθέτες, ανθρώπους οι οποίοι έχουν τις οικονομίες τους να αγωνιούν, να ασφυκτιούν ή να βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό και σίγουρα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε συμφωνία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η συμφωνία η οποία θα ανακοινωθεί λοιπόν θα είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου, προς το συμφέρον των καταθετών, θα είναι προς το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυσή του με όρους διαφάνειας. Θεωρώ ότι αν δει κανείς τη συμφωνία από τα πρώτα στοιχεία, χωρίς να γνωρίζω τα τελικά δεδομένα, θα καταλάβει αν τη συγκρίνει με προηγούμενες ότι προφανώς δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης να υπογραφεί κάτι το οποίο δεν θα είναι προς το συμφέρων των πολιτών των φορολογούμενων, του δημοσίου συμφέροντος».

Καταληκτικά ανέφερε ότι «δεν καταλαβαίνω και ποια είναι η αντιπρόταση. Η αντιπρόταση είναι για να το πούμε έτσι απλά να σκάσουν δύο τράπεζες; Να φορτωθεί πολλά δισ. το κράτος, άρα ο Ελληνας φορολογούμενος; Υπάρχει κάποια αντιπρόταση; Δεν υπάρχει προφανώς, υπάρχει ένας φθηνός λαϊκισμός που παραπέμπει σε μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες του ΣΥΡΙΖΑ που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού, τον κύριο Βαρουφάκη. Τώρα το Βαρουφάκης έγινε Κασσελάκης».

Κεχαγιά: Αφήστε τους εξυπνακισμούς και απαντήστε στα ερωτήματα

Απαντώντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά, υπογράμμισε πως «καλό θα ήταν ο κ. Μαρινάκης να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που θέτουν εδώ και δύο ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Όπως είπε «πρέπει το δημόσιο που έχει καταβάλει 800 εκ. ευρώ για την Τράπεζα Αττικής, να απολέσει το πλειοψηφικό πακέτο και αυτό να περάσει σε ιδιώτες που θα καταβάλλουν μόλις 300 εκατομμύρια ευρώ; Τηρείται εν προκειμένω ο Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο σε κάθε ΑΜΚ που μετέχει το ΤΧΣ πρέπει να διασφαλίζεται διατήρηση, προστασία ή βελτίωση της αξίας της υφιστάμενης συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της Τράπεζας;».

Τέλος, η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε πως «διαφορετικά και παραφράζοντας τη φράση του που ανέφερε σήμερα ο κ. Μαρινάκης: «αγάπη μου κλείσαμε τις τράπεζες», μάλλον ισχύει το: «αγάπη μου ξεπουλάμε τις τράπεζες».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε νέα ανάρτηση για την υπόθεση της Attica Bank.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024