Θετικά βλέπει την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να συναντηθεί με πολίτες στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως τόνισε στο MEGA ο Κώστας Ζαχαριάδης, «μόνο θετικά βλέπω αυτή την κίνηση. Και εγώ προεκλογικά πολλές φορές συναντιέμαι με πολίτες. Είναι σωστό γενικά αυτό. Όπου υπάρχει ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Μας βοηθάει να δούμε πόσο σημαντικό είναι στο να μην αποκατασταθεί η λειτουργία του κόμματος –η δια ζώσης– με το ψηφιακό μόνο. Να πάμε σε μια κατάσταση που έχει ξεκινήσει από το 2022, υβριδικής λειτουργίας. Και αναβαθμισμένη ψηφιακή αλλά και ανθρώπινη επαφή».

«Δεν αισθάνομαι στο στόχαστρο κανενός ούτε βάζω και κανέναν στο στόχαστρο»

Ερωτηθείς για ότι φέρεται να βρέθηκε στο στόχαστρο του Στέφανου Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε πως «δεν αισθάνομαι στο στόχαστρο κανενός ούτε βάζω και κανέναν στο στόχαστρο το δικό μου. Θεωρώ ότι έχουμε μια πολιτική λειτουργία μέσα στο κόμμα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι συνεδριάζουμε περισσότερο από την προηγούμενη περίοδο. Πιστεύω έχουμε καλύτερες προοπτικές να ανακάμψουμε περισσότερο και να ανασυγκροτηθούμε. Πάντα σε αυτό το κόμμα τοποθετούμαι με όρους συντροφικότητας και προσφοράς, δεν έχω αντιπάλους, μόνο συντρόφους και φίλους».

Για τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα προβλήματα του κόμματος αλλά και της Αυγής υπογράμμισε πως «η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατότητα, να απαντηθούν σκληρά και αποφασιστικά διλήμματα για να μπορέσουμε να λειτουργούμε και στο καθημερινό φύλλο, και στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», σε πλήρη διαδικασία. Ήδη η εφημερίδα λείπει. Ένα κόμμα τόσων πολλών μελών πρέπει να κοιτάξει να το ανατάξει αυτό. Η Αυγή είναι μια εφημερίδα που υπάρχει πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, και εκτιμώ ότι υπάρχει αναγκαιότητα να υπάρχει σήμερα στο καθημερινό της φύλλο και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «έχουμε πάρει απόφαση να μην χρωστάμε στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ. Αν παίρναμε δάνειο αυτό το μισό δισ. ευρώ που χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες, θα μπορούσαμε να βγάζουμε την Αυγή, το Κόκκινο για 250 χρόνια χωρίς καμία άλλη πηγή χρηματοδότησης. Εμείς δεν θέλουμε να χρωστάμε πουθενά, αν είναι να χρωστάμε θα γίνουμε αυτό το χάλι που είναι η ΝΔ. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να γίνει μια προσαρμογή λόγω οικονομικών προβλημάτων».

Όσα είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης στο MEGA: