Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Oυρουγουάη - Κολομβία 0-1: Πρόκριση στο τελικό μετά από 23 χρόνια για τους «καφετέρος»

Oυρουγουάη – Κολομβία 0-1: Πρόκριση στο τελικό μετά από 23 χρόνια για τους «καφετέρος»

Η Κολομβία νίκησε με 1-0 την Ουρουγουάη στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια

Το απίθανο αήττητο σερί της Κολομβίας καλά κρατεί, αφού, στον ημιτελικό του Copa America με την Ουρουγουάη, oι «καφετέρος» νίκησαν 1-0 και συμπλήρωσαν αήττητο 28 αγώνων. Παίζοντας με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η Κολομβία κατάφερε να μείνει όρθια και να κλείσει ραντεβού με την Αργεντινή στον μεγάλο τελικό του Copa America, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/7,03:00). Πλέον, με 22 νίκες και 6 ισοπαλίες, καταγράφει νέο ρεκόρ αήττητων αγώνων.

Στο «Bank of America Stadium» της Βόρειας Καρολίνα, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από την Κολομβία, με κεφαλιά του Μουνιός, για να έρθει, λίγα λεπτά αργότερα, ο Ουρουγουανός Νούνιες να χάσει διπλή ευκαιρία για το 1-0. Το γκολ που έστειλε την Κολομβία στον τελικό του Copa America, ήρθε από στημένη φάση. Στο 33ο λεπτό, ο Χάμες Ροντρίγκες κατέγραψε άλλη μια ασίστ στο τουρνουά, αφού εκτέλεσε κόρνερ, το πρώτο των Κολομβιανών στο ματς, και ο Λέρμα, με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ.

Όμως, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι Κολομβιανοί θα μείνουν με δέκα παίκτες, διότι ο Μουνιόθ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ουρουγουάη θέλησε να πιέσει, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, η καλή στιγμή ήρθε από τους Κολομβιανούς, σε κεφαλιά του Κόρντομπα. Ο Λουίς Σουάρες πέρασε στο παιχνίδι και, στο 71ο λεπτό, είχε δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ουρουγουάης για ισοφάριση. Οι παίκτες του Μπιέλσα πίεζαν για το 1-1, αυτό δεν ήρθε ποτέ και, έτσι, η «αλύγιστη» Κολομβία θα βρεθεί σε τελικό Copa America για πρώτη φορά από το 2001, όταν είχε κατακτήσει και το τρόπαιο.

Οι ενδεκάδες

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Κάσερες, Χιμένες, Ματίας Ολιβέρα (46′ Ντε Αρασκαέτα), Βαλβέρδε, Ουγκάρτε, Μπεντανκούρ (34′ Βαρέλα), Ντε Λα Κρούζ (90′ Κανόμπιο), Αραούχο, Νούνιες, Πελίστρι (46′ Κριστιάν Ολιβέρα)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Βάργκας, Μουνιός, Κουέστα, Σάντσες, Μοχίκα, Ρίος (62′ Ουρίμπε), Λέρμα, Τζέιχον Αρίας (46′ Σαντιάγκο Αρίας), Ντίας (86′ Σινιστέρα), Ροντρίγκες (62′ Καστάνιο), Κόρντομπα (75′ Μίνα)

Sports in

Ο Ποντένσε υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και αποβλήθηκε! (pics+vid)

Χαμός στο φιλικό της Γουλβς – Η ρατσιστική επίθεση κατά ποδοσφαιριστή των «λύκων» και ο Ντάνιελ Ποντένσε που αντέδρασε για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024