Το απίθανο αήττητο σερί της Κολομβίας καλά κρατεί, αφού, στον ημιτελικό του Copa America με την Ουρουγουάη, oι «καφετέρος» νίκησαν 1-0 και συμπλήρωσαν αήττητο 28 αγώνων. Παίζοντας με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η Κολομβία κατάφερε να μείνει όρθια και να κλείσει ραντεβού με την Αργεντινή στον μεγάλο τελικό του Copa America, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/7,03:00). Πλέον, με 22 νίκες και 6 ισοπαλίες, καταγράφει νέο ρεκόρ αήττητων αγώνων.

Στο «Bank of America Stadium» της Βόρειας Καρολίνα, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από την Κολομβία, με κεφαλιά του Μουνιός, για να έρθει, λίγα λεπτά αργότερα, ο Ουρουγουανός Νούνιες να χάσει διπλή ευκαιρία για το 1-0. Το γκολ που έστειλε την Κολομβία στον τελικό του Copa America, ήρθε από στημένη φάση. Στο 33ο λεπτό, ο Χάμες Ροντρίγκες κατέγραψε άλλη μια ασίστ στο τουρνουά, αφού εκτέλεσε κόρνερ, το πρώτο των Κολομβιανών στο ματς, και ο Λέρμα, με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ.

Όμως, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι Κολομβιανοί θα μείνουν με δέκα παίκτες, διότι ο Μουνιόθ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ουρουγουάη θέλησε να πιέσει, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, η καλή στιγμή ήρθε από τους Κολομβιανούς, σε κεφαλιά του Κόρντομπα. Ο Λουίς Σουάρες πέρασε στο παιχνίδι και, στο 71ο λεπτό, είχε δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ουρουγουάης για ισοφάριση. Οι παίκτες του Μπιέλσα πίεζαν για το 1-1, αυτό δεν ήρθε ποτέ και, έτσι, η «αλύγιστη» Κολομβία θα βρεθεί σε τελικό Copa America για πρώτη φορά από το 2001, όταν είχε κατακτήσει και το τρόπαιο.

Οι ενδεκάδες

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Κάσερες, Χιμένες, Ματίας Ολιβέρα (46′ Ντε Αρασκαέτα), Βαλβέρδε, Ουγκάρτε, Μπεντανκούρ (34′ Βαρέλα), Ντε Λα Κρούζ (90′ Κανόμπιο), Αραούχο, Νούνιες, Πελίστρι (46′ Κριστιάν Ολιβέρα)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Βάργκας, Μουνιός, Κουέστα, Σάντσες, Μοχίκα, Ρίος (62′ Ουρίμπε), Λέρμα, Τζέιχον Αρίας (46′ Σαντιάγκο Αρίας), Ντίας (86′ Σινιστέρα), Ροντρίγκες (62′ Καστάνιο), Κόρντομπα (75′ Μίνα)