Η Αγγλία «χτύπησε» ξανά στο φινάλε και κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Euro εκεί που την περιμένει η Ισπανία και το βράδυ της Κυριακής θα γίνει η μεγάλη «μάχη» για το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Όλι Γουότκινς, τον επιθετικό της Άστον Βίλα, ο οποίος πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο 90΄.

Ήταν μια μαγική έμπνευση του Γουότκινς, ο οποίος παρά το ότι ήταν σε δύσκολη θέση στην μεγάλη περιοχή, έκανε το τέλειο σουτ και χάρισε στην ομάδα του μια τεράστια πρόκριση.

Και βεβαίως ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρετ Σάουθγκεϊτ, θα έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται δικαιωμένος γιατί είχε βάλει τον σκόρερ αλλαγή, λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ο Σάουθγκεϊτ που έχει ακούσει τόσα πολλά, καταφέρνει να οδηγήσει ξανά την Εθνική ομάδα της Αγγλίας σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δεν το λες και… εύκολο.

Το γκολ που πέτυχε ο Γουότκινς ήταν ενδεικτικό του ταλέντου και των δυνατοτήτων του άσου της Βίλα, ο οποίος προέρχεται από μια εντυπωσιακή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Και τώρα το άστρο του λάμπει και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς τα φώτα πέφτουν πάνω του μετά το σημερινό γκολ, καθώς είναι ο άνθρωπος της τελεταίας στιγμής.

Οι Άγγλοι πέτυχαν μιαν ακόμα ανατροπή σε αυτό το Euro και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η εμφάνιση των «λιονταριών» στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλή.

Για την ακρίβεια ήταν το καλύτερο ημίχρονο της αγγλικής ομάδας στην διοργάνωση, αν και η εικόνα των «λιονταριών» στο δεύτερο μέρος δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Αυτό όμως που μετράει είναι η πρόκριση και δεν χωρά αμφιβολία πως οι Άγγλοι έβγαλαν χαρακτήρα στην διοργάνωση.

Και το λέμε αυτό διότι βρέθηκαν αρκετές φορές σε δύσκολη θέση αλλά βρήκαν τον τρόπο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων και τώρα δικαιώνονται με την παρουσία τους στον τελικό.

Το στοιχείο αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πως η Αγγλία έχει «μέταλλο» και η παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης, είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τα «λιοντάρια».

Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που θα δώσουν το παρών για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό Euro, ελπίζοντας αυτή την φορά ότι θα μπορέσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Πριν από τρία χρόνια η Ιταλία τους στέρησε την χαρά και τώρα στον δρόμο των Άγγλων θα βρεθεί η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, η Ισπανία.

Όταν όμως δυο ομάδες κοντράρονται σ’ ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, δεν έχει καμιά σημασία τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Τώρα μετράρει μόνο ο τελικός και είναι δεδομένο πως οι Άγγλοι έχουν μεγάλη «δίψα» για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Δεν είναι το φαβορί στα χαρτιά, αλλά το θέμα δεν είναι ποιος έχει τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά.

Το θέμα είναι τι θα δούμε στο χορτάρι και οι Άγγλοι είναι αποφασισμένοι να πετύχουν αυτό που δεν κατάφεραν στην προηγούμενη διοργάνωση.