Ισπανία και Αγγλία θα κοντραριστούν το βράδυ της Κυριακής για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και δεν χωρά αμφιβολία πως το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η Ισπανία.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην διοργάνωση και για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε Γερμανία και Γαλλία, δείγμα και αυτό των δυνατοτήτων που έχει η ισπανική ομάδα.

Κρίνοντας από την εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι Ισπανοί, δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στην «μαγική» τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ των «φούριας ρόχας», Αλβάρο Μοράτα.

Η παρουσία του Ντάνι Όλμο σε ρόλο δεύτερου φορ, αλλά και οι δύο ακραίοι επιθετικοί, Νίκο Γουίλιαμς και Λαμίν Γιαμάλ είναι τα μεγάλα «όπλα» του Ντε Λα Φουέντε και στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Αγγλία.

Σε ότι αφορά τον Όλμο, ο 28χρονος άσος της Λειψίας είναι μια μεγάλη απειλή για την άμυνα των Άγγλων, όχι μόνο γιατί δημιουργεί αλλά και γιατί σκοράρει.

Είναι ο παίκτης που έκανε την μεγάλη διαφορά για την ισπανική ομάδα, είναι αυτός που δεν είχαν υπόψιν οι αντίπαλοι της Ισπανίας και ο Ντε Λα Φουέντε φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την εξαιρετική φόρμα του παίκτη του.

Οι κινήσεις του Ισπανού μεσοεπιθετικού πίσω από τον Μοράτα δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στην Ισπανία και στο πρόσωπο του Όλμο οι Ισπανοί έχουν βρει έναν χαφ που μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Θα πρέπει όμως επίσης να σημειωθεί ότι η μπάλα περνάει διαρκώς από τα πόδια του Όλμο στην επίθεση της Ισπανίας και ο ρόλος του διεθνούς άσου είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός.

Τώρα σε ότι αφορά τους δύο ακραίους επιθετικούς της Ισπανίας είναι σίγουρο πως τόσο ο Γουίλιαμς όσο και ο Γιαμάλ θα είναι μεγάλη απειλή για την άμυνα της Αγγλίας.

Ήδη ο Σάουθγκεϊτ σκέφτεται τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τα δύο «βέλη» στα φτερά της ισπανικής επίθεσης και γνωρίζει καλά πως δεν θα είναι εύκολο.

Το μεγάλο ζητούμενο στο πλάνο των «λιονταριών» είναι να βγάλει εκτός αγώνα τους δύο ακραίους επιθετικούς της Ισπανίας αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο ή για την ακρίβεια φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Η τριάδα που προαναφέραμε θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του τελικού της διοργάνωσης καθώς αν ο Όλμο και οι δύο εξτρέμ συνεχίσουν στους ρυθμούς των προηγούμενων αγώνων, τότε η Ισπανία θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου της, την κατάκτηση δηλαδή του Euro 2024.

Με βάση αυτά που έχουμε δει στην διοργάνωση είναι βέβαιο πως οι δύο ακραίοι μπακ της Αγγλίας θα έχουν σκληρή δουλειά στον μεγάλο τελικό, στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την δράση του Γουίλιαμς και του Γιαμάλ.

Αν τα καταφέρουν τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες των Άγγλων να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης.