Την απόκτηση της Αυστραλής περιφερειακής Άμπι Άντριους για την ομάδα πόλο Γυναικών του συλλόγου ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Άμπι Άντριους. Η διεθνής Αυστραλή περιφερειακή (ημ. γέννησης 28/11/2000, 1,79μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου.

Η διεθνής αριστερόχειρας ξεκίνησε την καριέρα της στους Κουίνσλαντ Θάντερ (Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ). Στη συνέχεια, έκανε το «άλμα» στην κολλεγιακή υδατοσφαίριση, αγωνιζόμενη με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.

Στο Μίσιγκαν, μάλιστα, με τις 70 ασίστ και τα 126 γκολ που μέτρησε, πέτυχε ρεκόρ για rookie πολίστρια, οδηγώντας την ομάδα της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (CWPA), το 2019, ενώ ανακηρύχθηκε rookie της σεζόν! Χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις της, η Άμπι Άντριους μετακόμισε στην Ευρώπη και στην ιταλική Ρόμα, το 2022.

Πρόκειται για βασικό μέλος της Εθνικής Αυστραλίας και θα δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού. Ωστόσο, παρότι 23 ετών, έχει ήδη εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς συμμετείχε με την Αυστραλία και το 2020, στο Τόκιο (5η θέση). Η 23χρονη περιφερειακή, επίσης, έχει αγωνιστεί με την πατρίδα της και σε δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η δήλωση της Άμπι Άντριους: «Είμαι η Άμπι Άντριους, είμαι Αυστραλή παίκτρια πόλο και αυτή τη σεζόν, έρχομαι στον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Να είστε κοντά μας και… ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε! Πάμε».

Προηγούμενες ομάδες:

2022-23 Ρόμα (Ιταλία)».