Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ομοφοβικό παραλήρημα βουλεύτριας-πρώην υπουργού των Τόρις: «Τερατώδες πράγμα η σημαία του Pride»

Ομοφοβικό παραλήρημα βουλεύτριας-πρώην υπουργού των Τόρις: «Τερατώδες πράγμα η σημαία του Pride»

Ρατσιστικό οχετό κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων εξαπέλυσε η βουλεύτρια των Τόρις και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου θα την λάτρευε. Η βουλεύτρια των Τόρις, πρώην υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν, γνωστή για τις αντιδραστικές απόψεις της και την αντιμεταναστευτική της ατζέντα, ξαναχτύπησε.

Αυτή τη φορά τα έβαλε με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, σε ένα ομοφοβικο παραλήρημα που εξόργισε ακόμα και στελέχη του κόμματός της. Η Μπρέιβερμαν διεκδικεί την ηγεσία των Τόρις, φιλοδοξώντας να διαδεχθεί τον πρώην πρωθυπουργο Ρίσι Σούνακ.

Μετά τους μετανάστες και τους άστεγους, στο στόχαστρο οι ΛΟΑΤΚΙ+

Μία από τις πιο μισητές της ατάκες ήταν ότι «η αστεγία είναι επιλογή τρόπου ζωής». Μια εξωφρενική δήλωση, που ξεσήκωσε θύελλες διαμαρτυρίας και συνέβαλε στην απομάκρυνσή της από το υπουργικό αξίωμα τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Μπρέιβερμαν καλεί για στροφή προς τα δεξιά, με το βλέμμα στους ψηφοφόρους του νέου κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ Reform UK

Τώρα, η Μπρέιβερμαν, μιλώντας σε συνέδριο της ομάδας «Εθνικός Συντηρητισμός» αποκάλεσε «τερατώδες πράγμα» (monstrous thing) τη σημαία-ουράνιο τόξο του Pride.  Είπε ότι εξοργίστηκε όταν το σύμβολο υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κυμάτιζε πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών παρά τη θέλησή της. «Το πρόβλημά μας είναι ότι οι φιλελεύθεροι Συντηρητικοί που κατέστρεψαν το κόμμα των Τόρις πιστεύουν ότι φταίνε όλοι εκτός από αυτούς. Στο κόμμα μου κυβερνήσαμε ως φιλελεύθεροι και ηττηθήκαμε ως φιλελεύθεροι. Αλλά όλοι πάντα λένε ότι φταίνε  οι Συντηρητικοί», είπε παρεμβαίνοντας στο συνέδριο μέσω τηλεδιάσκεψης, απο την Ουάσιγκτον.

Σουέλα Μπρέιβερμαν

Την ενόχλησε η σημαία ουράνιο-τόξο

«Αυτό που μου λέει εμένα η σημαία Progress Pride είναι ένα τερατώδες πράγμα: ότι ήμουν μέλος μιας κυβέρνησης που επί των ημερών της εφαρμόστηκε ο ακρωτηριασμός παιδιών στα νοσοκομεία μας και από τα σχολεία μας», είπε μεταξύ άλλων.  Η σημαία που όντως κυμάτισε στα κυβερνητικά κτίρια για λίγες μέρες,  είναι μια παραλλαγή της σημαίας του Pride.

ΛΟΑΤΚΙ+σημαία

Στην Progress Pride συμπεριλαμβάνεται μια «σφήνα» με χρώματα που εκπροσωπούν περιθωριοποιημένες κοινότητες εντός των ΛΟΑΤΚΙ: έγχρωμους, οροθετικούς, τρανς άτομα. Τα περί «ακρωτηριασμού παιδιών» πιθανόν αναφέρονται στη συνταγογράφηση αναστολέων της εφηβείας, ορμονικα φάρμακα που καθυστερούν την έλευση της ήβης.  Η αντιδραστική βουλεύτρια βέβαια, σε μια κατεξοχήν τακτική πολιτικής λασπολογίας,  αφήνει να εννοηθεί ότι ανήλικα άτομα υποβάλλονται σε μη αναστρέψιμες ιατρικές επεμβάσεις, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Αντι-woke ρητορική

Η  Σουέλα -που κάνει συνήχηση με το Κρουέλα- δεν τα έβαλε μόνο με τη σημαία του Pride, αλλά και με τον «τρελό ιό των woke που διαπερνά το Βρετανικό κράτος». Woke ή αφυπνισμένος είναι ο όρος που αναφέρεται στα κοινωνικά και πολιτικά ευαισθητοποιημένα άτομα, και χρησιμοποιείται ενίοτε υποτιμητικά από τους δεξιούς. Στην Ελλάδα κατά της «woke κουλτούρας» έχει καταφερθεί στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης, η Μπρέιβερμαν καλεί για στροφή προς τα δεξιά, με το βλέμμα στους ψηφοφόρους του Reform UK. Πρόκειται για το νέο κόμμα που ίδρυσε ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ και τερμάτισε τρίτος στις εκλογές. Υπολογίζεται ότι μία στις τρεις ψήφους που έχασαν οι Συντηρητικοί  μετατοπίστηκαν στο μόρφωμα του Φάρατζ.

Η Μπρέιβερμαν είπε ότι η αιμορραγία προς το Reform UK μπορεί να αναχαιτιστεί μόνο αν οι Συντηρητικοί δεσμεύονταν για πολιτικές όπως η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα δικαιώματα και η κατάργηση του νόμου περί ισότητας. Αυτό «θα επέτρεπε σε μια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σωστά τη μετανάστευση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η τραγική ειρωνία είναι οτι η Μπρέιβερμαν είναι η ίδια παιδί μεταναστών, με καταγωγή από την εθνοτική ομάδα των Ταμίλ της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Πυρά από φιλελεύθερους Τόρις

Τα ομοφοβικά σχόλια και οι γενικότερες ακραίες τοποθετήσεις της Mπρέιβερμαν εχουν εξοργίσει ορισμένους Συντηρητικούς. Εκτιμάται ότι η πρώην υπουργός έχει χάσει την υποστήριξη πολλών βουλευτών από τη δεξιά των Τόρις, από τους οποίους θα περίμενε ότι θα την υποστήριζαν, σχολιάζει ο Guardian. Επώνυμα στελέχη και πρώην υποψήφιοι βουλευτές αποκάλεσαν το λόγο της διχαστικό, και κάλεσαν για τη διαγραφή της.

«Αν το Συντηρητικό κόμμα αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο κάποιας σαν την Σουέλα Μπρέιβερμαν, τότε μπορούμε οπωσδήποτε να δούμε τους εαυτούς μας στην αντιπολίτευση για τις επόμενες γενιές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Τόρις Μπεν Χάουτσεν

Τις εμπρηστικές δηλώσεις της Μπρέιβερμαν καταδίκασε και ο Ίαν Ντέιλ, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και πρώην υποψήφιος των Συντηρητικών. «Τι αηδιαστική ομιλία. Και πιστεύει σοβαρά ότι έχει πιθανότητες να ηγηθεί του Συντηρητικού κόμματος; Όχι όσο μου έχει απομείνει έστω και μια ανάσα. Οι μετριοπαθείς Συντηρητικοί πρέπει να σηκωθούν και να αναμετρηθούν. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει», δήλωσε εξοργισμένος.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024