Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούλια Ναβάλναγια: Η Μόσχα τη συμπεριέλαβε στη λίστα  των τρομοκρατών και εξτρεμιστών

Γιούλια Ναβάλναγια: Η Μόσχα τη συμπεριέλαβε στη λίστα των τρομοκρατών και εξτρεμιστών

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη Ναβάλναγια, η οποία ζει στο εξωτερικό, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εξτρεμιστική ομάδα».

Ρωσία συμπεριέλαβε την αυτοεξόριστη Γιούλια Ναβάλναγια, τη χήρα του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι που πέθανε στη φυλακή τον Φεβρουάριο, στον κατάλογο των «τρομοκρατών και εξτρεμιστών», δύο ημέρες αφού εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Το όνομα της Ναβάλναγια περιλαμβάνεται σε αυτόν τον κατάλογο που διατηρεί η Rosfinmonitoring, η ρωσική υπηρεσία οικονομικών πληροφοριών, όπως διαπίστωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Γιούλια Ναβάλναγια έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει τη σκυτάλη από τον άνδρα της, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες σε μια φυλακή του Αρκτικού Κύκλου

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη Ναβάλναγια, η οποία ζει στο εξωτερικό, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εξτρεμιστική ομάδα». Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την παράταση της προσωρινής κράτησής της, ερήμην της.

«Η Γιούλια Μπορίσοβνα (Ναβάλναγια) απέφυγε την προκαταρκτική έρευνα και ως εκ τούτου έχει τεθεί στον κατάλογο των καταζητούμενων», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας, με ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram.

«Πόση ταχύτητα! Αν έφτασαν σ’ αυτό το σημείο, σημαίνει ότι η Γιούλια Ναβάλναγια τα κάνει όλα όπως πρέπει», ειρωνεύτηκε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ η πρώην εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η επίσης εξόριστη Κίρα Γιάρμις.

Η ανάρτηση της Κίρα Γιάρμις

Η Γιούλια Ναβάλναγια έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει τη σκυτάλη από τον άνδρα της, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες σε μια φυλακή του Αρκτικού Κύκλου, τον Φεβρουάριο. Έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να μην χάνουν την ελπίδα τους και καταγγέλλει τακτικά τη ρωσική ηγεσία και τη μοίρα των αντιφρονούντων στη Ρωσία.

Οι οργανώσεις του Ναβάλνι, υπενθυμίζει το ΑΠΕ ΜΠΕ, είχαν χαρακτηριστεί «εξτρεμιστικές» και απαγορεύτηκαν το 2021 από τη ρωσική δικαιοσύνη. Πολλοί συνεργάτες του καταδικάστηκαν στη συνέχεια σε ποινές φυλάκισης.

Sports in

Επίσημο: Φιλικό με την Σερβία για την Εθνική Ελλάδος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επισημοποιήθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024