Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ανοιχτός στην παραίτηση Μπάιντεν ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ

ΗΠΑ: Ανοιχτός στην παραίτηση Μπάιντεν ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ

Μιλώντες σε δωρητές, ο Τσακ Σούμερ δήλωσε ανοιχτός στην αποχώρηση Μπάιντεν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, αν και δημόσια λέει πως στηρίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τσακ Σούμερ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Erin Scott), ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, είπε σε ιδιωτικές συζητήσεις του με δωρητές της παράταξής του πως είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να μην είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, πληροφορήθηκε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Και ο γερουσιαστής Πίτερ Γουέλς ζήτησε χωρίς περιστροφές από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί

Δημόσια, ο κ. Σούμερ διαβεβαίωσε επανειλημμένα πως τάσσεται «υπέρ του Τζο».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Βερμόντ, Πίτερ Γουέλς, έγινε ο πρώτος που ζήτησε χωρίς περιστροφές από τον Τζο Μπάιντεν ν’ αποσύρει την υποψηφιότητά του, με άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post.

«Τα τελευταία δεδομένα (σ.σ. των δημοσκοπήσεων) δείχνουν πως ο πολιτικός κίνδυνος για τους Δημοκρατικούς κλιμακώνεται. Πολιτείες οι οποίες ήταν άλλοτε οχυρά μας πλέον ρέπουν προς την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων», προειδοποίησε ο κ. Γουέλς.

Και η Πελόζι…

Η Νάνσι Πελόζι, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και μία από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς στους Δημοκρατικούς, φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις για την υποψηφιότητα Μπάιντεν.

Η 84χρονη Πελόζι, σύμμαχος του Μπάιντεν επί σειρά ετών, δήλωσε σε συνέντευξη ότι ο «χρόνος τελειώνει» και ο πρόεδρος πρέπει να λάβει μία απόφαση.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει πάρει την απόφασή του και αυτή είναι να δώσει τη μάχη απέναντι στον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Sports in

Ο Ποντένσε υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και αποβλήθηκε! (pics+vid)

Χαμός στο φιλικό της Γουλβς – Η ρατσιστική επίθεση κατά ποδοσφαιριστή των «λύκων» και ο Ντάνιελ Ποντένσε που αντέδρασε για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024