Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Θρήνος για 30χρονη γιατρό που σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση - Εργαζόταν σε νοσοκομείο παίδων

Ουκρανία: Θρήνος για 30χρονη γιατρό που σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση – Εργαζόταν σε νοσοκομείο παίδων

Η Σβετλάνα Λουκιαντσούκ ήταν μεταξύ των 44 ανθρώπων που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε αεροπορικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Τετάρτη (10/7) στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, παρά την αφόρητη ζέστη, για να αποχαιρετήσει την Σβετλάνα Λουκιαντσούκ, τη γιατρό που σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 30 ετών κατά την πυραυλική επίθεση της Δευτέρας σε νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο.

«Ήταν χρυσό παιδί! Δεν καταλαβαίνω πώς συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί ο Θεός την πήρε μακριά μας», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η γιαγιά της εκλιπούσης, Άλα Ζερεμπέτσκα, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ, οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες την Τρίτη, ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι ορκίστηκε εκδίκηση

Η Σβετλάνα, η οποία μεγάλωσε στην πόλη Λβιβ, σκοτώθηκε τη Δευτέρα όταν πύραυλος έπληξε κτίριο του μεγαλύτερου νοσοκομείου παίδων στο Κίεβο.

«Γιατί; Δεν έχω ιδέα!», λέει η γιαγιά και μονολογεί: «Είχε όλη τη ζωή μπροστά της, είχε παντρευτεί πρόσφατα…».

Ένα από τα φονικότερα κύματα επιθέσεων

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες ήταν ο απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης στο νοσοκομείο παίδων της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Σβετλάνα Λουκιαντσούκ ήταν μεταξύ των 44 ανθρώπων που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε αεροπορικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Ειδικότερα, στην περιοχή του Κιέβου, 33 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε ένα από τα φονικότερα κύματα επιθέσεων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ, οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες την Τρίτη, ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι ορκίστηκε εκδίκηση. Το Κίεβο υπογραμμίζει πως έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το νοσοκομείο επλήγη από ρωσικό πύραυλο Kh-101.

Από την πλευρά της, η Μόσχα ισχυρίζεται πως το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο χτυπήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ εκτιμούν πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» το νοσοκομείο να δέχθηκε άμεσο πλήγμα από ρωσικό πύραυλο.

Οι εικόνες από το νοσοκομείο συγκλονίζουν

Sports in

Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 67-65: Νίκη της Εθνικής παρά τις απουσίες

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 67-65 το Πουέρτο Ρίκο στο τελευταίο της εν Ελλάδι φιλικό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά τις σημαντικές απουσίες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024