Εδώ και μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη οι εορτασμοί, που προετοιμάζονταν επί δύο χρόνια, για τον γάμο του μικρότερου γιου του πλούσιου άνδρα της Ασίας. Ο 28χρονος Anant Ambani και γιος του πάμπλουτου Mukesh Dhirubhai Ambani, παντρεύεται την 29χρονη Radhika Merchant.

Η περιουσία της επιχείρησης Mukesh Dhirubhai Ambani εκτιμάται ότι είναι 115 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Anant κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Reliance Industries και δεδομένου ότι είναι ο τελευταίος γιος που θα δει ο μεγιστάνας να παντρεύεται, δεν λυπήθηκε τα λεφτά.

Κάπως έτσι, μετά από εορτασμούς που έφτασαν τα 130 εκατομμύρια δολάρια, ήρθε η ώρα του γάμου ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία, με πολλούς celebrities να φτάνουν στην Βομβάη για να δώσουν το παρών στον γάμο της χρονιάς.

Ο Anant Ambani αποτελεί τον πλουσιότερο άνδρα της Ασίας, με την οικογένεια του να διαθέτει επιχειρήσεις στο πετρέλαιο, ενώ η Radhika Merchant προέρχεται επίσης από οικογένεια μεγιστάνων, με φαρμακεία Βίρεν και Σάιλα Μερχάντ.

Η Reliance Industries, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του Anant Ambani το 1966, είναι ένας τεράστιος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που δραστηριοποιείται σε τομείς που κυμαίνονται από το πετρέλαιο και το λιανικό εμπόριο έως τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις τηλεπικοινωνίες.

Ο Anant Ambani είναι το νεότερο από τα τρία παιδιά του, τα οποία είναι όλα στο διοικητικό συμβούλιο της Reliance Industries. Ο 29χρονος ασχολείται με τις ενεργειακές επιχειρήσεις της Reliance και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Reliance Foundation.

Οι αντιδράσεις για τον γάμο

Φυσικά υπήρξαν και αντιδράσεις με πολλούς να σχολιάζουν τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και την επίδειξη πλούτου από τις οικογένειες. Η αστυνομία της Βομβάης χαρακτήρισε τον γάμο ως «δημόσια εκδήλωση», καθώς θα παρευρεθούν πολλοί διεθνείς και Ινδοί VIP, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η αστυνομία της πόλης έχει επιβάλει περιορισμούς στην κυκλοφορία γύρω από το χώρο. Από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, οι δρόμοι γύρω από το συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί θα είναι ανοιχτοί μόνο για «οχήματα εκδηλώσεων» από τις 13:00 ώρα Ινδίας έως τα μεσάνυχτα, ανέφερε.

Οι Ambani δεν έχουν αποκαλύψει πόσο τους κοστίζει αυτός ο γάμος, αλλά οι διοργανωτές γάμου εκτιμούν ότι έχουν ήδη ξοδέψει κάπου μεταξύ 11 και 13 δισεκατομμυρίων ρουπιών (132-156 εκατομμύρια δολάρια). Οι φήμες αναφέρουν ότι η αμοιβή της Rihanna ήταν στα 7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Bieber λέγεται ότι πήρε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εορτασμοί της Ινδής οικογένειας των τελευταίων μηνών

Η οικογένεια είχε νοικιάσει τρία τζετ Falcon-2000 για να μεταφέρει τους καλεσμένους του γάμου στην εκδήλωση. Οι εορτασμοί άρχισαν τον Μάρτιο, όταν η οικογένεια διοργάνωσε ένα τριήμερο προγαμήλιο πάρτι στο Γκουτζαράτ.

Μεταξύ των 1.200 καλεσμένων που παρευρέθηκαν τότε ήταν διεθνείς διασημότητες, πολιτικοί και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου όπως Mark Zuckerberg της Meta και ο Bill Gates της Microsoft.

Το πάρτι ξεκίνησε με την εμφάνιση της Rihanna, ενώ η Diljit Dosanjh, η πρώτη Παντζάμπι τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στο Coachella, ανέβηκε στη σκηνή τη δεύτερη βραδιά. Και ο ράπερ Akon έκλεισε το σόου την τελευταία ημέρα των εορτασμών.

Τον Ιούνιο, οι Ambani διοργάνωσαν άλλη μια προγαμήλια γιορτή, αυτή τη φορά, μια πολυτελή κρουαζιέρα από την Ιταλία στη Γαλλία. Οι Backstreet Boys, η Katy Perry και ο Pitbull εμφανίστηκαν για τους 800 καλεσμένους, στους οποίους συμμετείχαν αστέρια του Bollywood και παίκτες του κρίκετ.

Στη συνέχεια ήρθε ο τελευταίος γύρος εορτασμών, που ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν ο Bieber προσγειώθηκε στη Βομβάη. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από φωτογραφίες και βίντεο του να τραγουδά μπροστά σε ένα εκστασιασμένο κοινό.

Επίσης, κατασκευάστηκαν ειδικά για το γεγονός 14 ναοί μέσα σε ένα τεράστιο συγκρότημα στο Jamnagar για να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ινδίας και να αποτελέσει το σκηνικό του γάμου. Τέλος να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εορτασμών, οι Ambani διοργάνωσαν μαζικό γάμο και σε 50 ευπαθή ζευγάρια.

Πηγή: Grace