Το χειρότερο σενάριο για τον 20χρονο από τη Νότιο Αφρική, που ήταν αγνοούμενος στην Κεφαλονιά, επιβεβαιώθηκε.

Ο νεαρός ξεψύχησε στα νερά του Ιονίου και ένας δύτης εντόπισε το άψυχο σώμα στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Σάμης ανατολικά του νησιού, κλείνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο έναν κύκλο ερευνών που είχε ξεκινήσει με την σπαρακτική έκκληση που έκαναν η μητέρα και η θετή μητέρα του.

«Το όνομα του είναι Βενιαμίν και είναι 20 ετών. Τελευταία φορά τον είδαν βόρεια της Σάμης. Δούλευε σε μία εταιρεία με σκάφη, πήγε για μπάνιο και δεν επέστρεψε. Η ακτοφυλακή τον ψάχνει. Αν κάποιος είναι στην Σάμη και τον είδε στην παραλία ή στην περιοχή παρακαλώ ειδοποιήστε ή στείλτε μήνυμα στην μητέρα του Λουάλε Λέσσινγκ ή στην θετή του μητέρα Μαρίζα Μπέζουντενχουτ», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Οι πρώτες ενδείξεις αποκλείουν το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια

Τραγική ειρωνεία η δημοσίευση πριν από λίγο καιρό της μητέρας του, που ανέφερε: «Αγαπητέ Ιούλιε, δεν θέλω μπελάδες από εσένα. Έλα, κάτσε κάτω, και μην ακουμπάς τίποτα, και κράτα και κλειστό το στόμα σου».

Μάλιστα, η ίδια είχε ποστάρει και το δρομολόγιο του Βενιαμίν στα ελληνικά νερά.

Έκανε βουτιά από Καταμαράν και δεν βγήκε ποτέ

Ο 20χρόνος Νοτιοαφρικανικής υπηκοότητας σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν σε καταμαράν. Την ώρα που έμπαινε στον κόλπο της Σάμης θέλησε να βουτήξει στα κρυστάλλινα νερά όμως δεν επέστρεψε ποτέ στο σκάφος.

Στην περιοχή σκάφη του Λιμενικού αλλά και ιδιώτες «χτένισαν» την θαλάσσια περιοχή, ενώ από αέρος γίνονταν επίσης έρευνες. Τελικά, ένας ιδιώτης ανακάλυψε το άψυχο σώμα του.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Η σορός του 20χρνου έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτες ενδείξεις αποκλείουν το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Είτε πρόκειται για ανακοπή καρδιάς, είτε χτύπησε το κεφάλι του όταν βούτηξε και παρασύρθηκε από τα ρεύματα.

Απαντήσεις στο μυστήριο αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή, στην οποία θα υποβληθεί η σορός του από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.