Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα: Το όνομα της αδικοχαμένης στα Τέμπη Αλεξάνδρας Λάτα έδωσαν σε δρόμο της πόλης

Λάρισα: Το όνομα της αδικοχαμένης στα Τέμπη Αλεξάνδρας Λάτα έδωσαν σε δρόμο της πόλης

«Πιστέψτε με είμαι ευτυχισμένη - Η κόρη μου από ψηλά θα χαμογελά σήμερα» λέει η τραγική μητέρα που έχασε το παιδί της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

«Η Κλαούντια από σήμερα θα συνεχίσει να ζει στη γειτονιά της, στον τόπο της – Είμαι ευτυχισμένη γιατί η κόρη μου σήμερα θα χαμογελά από ψηλά». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε η μητέρα της 20χρονης Κλάουντιας – Αλεξάνδρας Λάτα που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τη μετονομασία δρόμου στη Λάρισα που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της.

«Είναι τιμή για την κόρη μου, έστω και αυτό το λίγο θα το θυμόμαστε για πάντα» λέει η μητέρα της

Η τελετή ονοματοδοσίας έλαβε χώρα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα σήμερα το πρωί στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Σόλωνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του onlarissa.gr, πρόκειται μάλιστα να γίνει και ανέγερση ενός μνημείου για όλα τα θύματα των Τεμπών, για το οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες ενέργειες όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος.

Άλμα Λάτα: «Σας ευχαριστώ γι’ αυτήν την τιμή»

Η μητέρα της Κλαούντια συγκλόνισε για ακόμα μία φορά με τα λόγια της, ευχαριστώντας μέσα από την ψυχή της για την συμπαράσταση που της δείχνουν όλοι, «κάθε μέρα και κάθε στιγμή.

«Ευχαριστώ όλους τους Λαρισαίους για τη δύναμη που μου δίνετε κάθε μέρα, την αγκαλιά σας, που όπου σας βρίσκω κλαίτε μαζί μου, με κάνετε πιο δυνατή από ποτέ. Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος και αβάσταχτος. Σήμερα όμως είναι τιμή αυτό που έκανε ο δήμος, που έκανε δεκτό το αίτημά μου, είναι τιμή για την κόρη μου, έστω και αυτό το λίγο θα το θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Αυτός ο δρόμος θα είναι σαν σημείο συνάντησης με την κόρη μου. Θα φέρω όλους τους μαθητές του 11ου σχολείου και τους φίλους της, να τους μιλάω για το ποιο ήταν αυτό το κορίτσι που με πείσμα και επιμονή ήθελε να φτάσει πολύ ψηλά, το όνειρό της. Και όμως με τόσο πείσμα κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα στη ζωή. Όμως σε πολύ μικρή ηλικία, στα 20 της, της έκοψαν το όνειρό της».

Εμφανώς συγκινημένη, η Άλμα Άλτα δήλωσε με τρεμάμενη φωνή: «Πιστέψτε με, είμαι ευτυχισμένη σήμερα. Πιστεύω ότι η κόρη μου σήμερα από ψηλά θα χαμογελά για το ότι όλοι την τιμάνε σήμερα. Είμαστε εδώ γι’ αυτό το κορίτσι μας. Ευχαριστώ όλους και πάντα θα είμαστε πιο δυνατοί για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτή τη ζωή. Να πάνε οι νέοι πιο κοντά στο Θεό και την εκκλησία για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Πιστεύω πως ο Θεός την έχει δίπλα της και την αγκαλιάζει και μακάρι να την προσέχει όπως την πρόσεχα εγώ. Μακάρι να συναντηθούμε εκεί και να λέμε τα μυστικά μας όπως πάντα. Αγάπη μου σ’ αγαπώ, μου λείπεις. Σήμερα όμως είμαι ευτυχισμένη γι’ αυτό που έκαναν όλοι οι Λαρισαίοι».

Ο Κώστας Ζέβλας, πρώην πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας που πήρε και τη σχετική πρωτοβουλία, επισήμανε: «Παρά τη θλίψη, σήμερα αισθανόμαστε χαρούμενοι που τιμούμε αυτό το παιδί που έφυγε τόσο άδικα, δίνοντας το όνομά της σε έναν δρόμο. Μετά την ομόφωνη απόφαση της δημοτικής κοινότητας και του δημοτικού συμβουλίου, δίνουμε το όνομά της στον δρόμο γιατί η Κλαούντια για όλη τη συνοικία ήταν ένα εξέχον πρόσωπο που ανέβαινε πολύ ψηλά και θα το κατόρθωνε. Κλαούντια σ’ αγαπάμε και σε θυμόμαστε πάντα».

«Δεν θα ξεχάσουμε» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, προσθέτοντας: «Υλοποιούμε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, για την ονοματοδοσία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη της Κλαούντια. Εκφράζω μέσα από την καρδιά μου την συμπαράστασή μου στην οικογένεια της Κλαούντια, ταυτόχρονα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλο αυτό το δράμα. Έδειξαν μεγαλείο ψυχής. Η Κλαούντια από σήμερα θα συνεχίσει να ζει στην γειτονιά της στον τόπο που μεγάλωσε και μέσα στις καρδιές μας».

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024