Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Κρήτη - Έκτακτα μέτρα σε όλο το νησί το Σάββατο

Συναγερμός για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Κρήτη – Έκτακτα μέτρα σε όλο το νησί το Σάββατο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Κρήτη, αύριο Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Πολύ υψηλός είναι για αύριο Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, σε όλη την Κρήτη, ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4 ), όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε Red Code η Κρήτη

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code.

Όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα.

Έκτακτα μέτρα την Κρήτη

Υπό αυτές τις συνθήκες, έχει μεταξύ άλλων απαγορευθεί η καύση και η χρήση πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, το κάπνισμα σε κυψέλες μελισσών, η εκτέλεση θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κ.ά.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών και η χρήση ειδών πυροτεχνίας.

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και άλλες ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Για την ΠΕ Λασιθίου, το Αζιλακόδασος, το Βαθύ, το Καλό Χωριό-Μεσελέροι, το κυπαρισσόδασος Κριτσάς και το δάσος Κρούστα του Δήμου Αγίου Νικολάου, η Θρυπτή και το Σελάκανο Δήμου Ιεράπετρας και το Βάι του Δήμου Σητείας.

Για την ΠΕ Ηρακλείου, το Φουρνί, ο Γιούχτας και ο Επανωσήφης του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, η Σύμη του Δήμου Βιάννου, το δάσος Ρούβα-Ζαρού του Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, ο Κουδουμάς του Δήμου Γόρτυνας και το δάσος της Κέρης του Δήμου Μαλεβιζίου.

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024