Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλία - Daniel: Κλείνουν συμβολικά την Ε.Ο. Λάρισας Τρικάλων οι πλημμυροπαθείς στη Φαρκαδόνα

Θεσσαλία – Daniel: Κλείνουν συμβολικά την Ε.Ο. Λάρισας Τρικάλων οι πλημμυροπαθείς στη Φαρκαδόνα

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά αυτά που δικαιούμαστε» λένε διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δέκα μήνες μετά την καταστροφή περιμένουν ακόμα αποζημιώσεις

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι πλημμυροπαθείς της ευρύτερης περιοχής στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, οι οποίοι είχαν πληγεί από την φονική κακοκαιρία Daniel τον Σεπτέμβριο του 2023.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος της Φαρκαδόνας, λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι, δέκα μήνες μετά την καταστροφή, περιμένουν ακομα αποζημιώσεις και τη δρομολόγηση λύσεων σε ζητήματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της περιοχής τους.

Ζητούν μεταξύ άλλων να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα αναχώματα στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών για τη θωράκιση του τόπου τους.

«Ο φόβος είναι μεγάλος να ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, αν δεν κάνουμε έργα ουσίας» λένε κάτοικοι

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος αφού εξέφρασε τη στήριξή του στα αιτήματα των συγκεντρωμένων, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της Περιφέρειας για την ανασυγκρότηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων τόνισαν σχετικά: «Έχουμε συζητήσει με όλους, έχουν έρθει υπουργοί και έχουμε απευθύνει πρόσκληση και στον πρωθυπουργό να μας επισκεφτεί για να δει τα προβλήματα που βιώνουμε. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε να μας δώσουνε αυτά που δικαιούμαστε για να ξαναφτιάξουμε την περιοχή μας τη Θεσσαλία και το σημαντικότερο να θωρακιστούν όλες οι περιοχές με έργα προστασίας. Ο φόβος είναι μεγάλος, να ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, αν δεν κάνουμε έργα ουσίας».

Αγανάκτηση εκφράζουν οι κάτοικοι ζητώντας αποζημιώσεις και θωράκιση όλων των περιοχών με έργα προστασίας

Σε κακή κατάσταση τα αναχώματα

Ο Πέτρος Παππάς, μέλος της Κίνησης Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας, σημείωσε: «Κλείνουμε συμβολικά τον δρόμο ζητώντας άμεσες αποζημιώσεις, τη θωράκιση του τόπου μας. Είμαστε στο κέντρο της Θεσσαλίας και θέλουμε άμεσα ο πρωθυπουργός και το κράτος να σκύψει πάνω από τα προβλήματά μας».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός «είχε δεσμευτεί ότι θα έρθει να επισκεφθεί τον τόπο μας, δήλωσε ότι υπάρχει ιδιαιτερότητα στην περιοχή γιατί συναντιούνται εννιά ποτάμια εδώ. Τον περιμένουμε να ‘ρθει. Θέλουμε άμεσα αποτελέσματα, δεν θέλουμε άλλες καθυστερήσεις. Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Το επόμενο βήμα θα είναι πιο δυναμικό. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει πάρει χρήματα ούτε ένα ευρώ».

Ο κ. Παππάς κατέληξε λέγοντας ότι τα αναχώματα τώρα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν από τον Daniel και αν φτιάξουν τα σπίτια τους με το υστέρημά τους χωρίς να προχωρήσει η απαραίτητη θωράκιση της περιοχής, θα ξαναπνιγούν.

Sports in

Ο Ποντένσε υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και αποβλήθηκε! (pics+vid)

Χαμός στο φιλικό της Γουλβς – Η ρατσιστική επίθεση κατά ποδοσφαιριστή των «λύκων» και ο Ντάνιελ Ποντένσε που αντέδρασε για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024