Ξαφνικό καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το βράδυ χθες Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία, επάνω, Λίτσα Πουτακίδου/Meteo24news).

Ανάσα δροσιάς το βράδυ μετά από μια δύσκολη μέρα με υψηλές θερμοκρασίες

Λίγο πριν τις 23:00 άρχισε δυνατή βροχόπτωση, συνοδευόμενη από βροντές και κεραυνούς, προσφέροντας μία ανάσα δροσιάς στην πόλη που ταλαιπωρήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας από τις υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Βίντεο

Τα βίντεο που ακολουθούν αναρτήθηκαν στη σελίδα Meteo24news στο Facebook:

Ερχεται καύσωνας διαρκείας

Καύσωνας διαρκείας έρχεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τον καιρό να επιδεινώνεται ως προς την άνοδο της θερμοκρασίας, επί τουλάχιστον δέκα ημέρες, και τους ειδικούς να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των πολιτών – ιδιαίτερα όλων όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε πολλές περιοχές και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω από τους 28-30°C, αυξάνοντας έτσι τη θερμή επιβάρυνση.

Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος προαναγγέλλει την έλευση, στα μέσα Ιουλίου, παρατεταμένου κύματος καύσωνα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Η μέγιστη θερμοκρασία τις επόμενες 7 ημέρες αναμένεται να ξεπεράσει και τους 42-44°C (10-12°C πάνω από τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020) σε πολλές περιοχές των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.