Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Ένα μαγικό ον» - Ο Γούντι Άλεν θυμάται τη Σέλι Ντουβάλ

«Ένα μαγικό ον» – Ο Γούντι Άλεν θυμάται τη Σέλι Ντουβάλ

Ο σκηνοθέτης του «Νευρικού Εραστή» και οι συμπρωταγωνιστές της Ντουβάλ στις ταινίες «Υπέροχοι Ληστές και Κουλουβάχατα» και Roxanne (Ντάριλ Χάνα και Μάικλ Πάλιν), αναλογίζονται τη συνεργασία τους με την ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουλίου του 2024.

Woody Allen, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, συμπρωταγωνιστής, «Νευρικός Εραστής» (1977)

Διαλέξαμε τη Shelley Duvall για τον ρόλο της δημοσιογράφου του Rolling Stone στον «Νευρικό Εραστή» επειδή είναι ένας χαρακτήρας που ξεφεύγει και θέλαμε κάποιον με λίγη παραδοξότητα, όχι κάποιον που θα ήταν καλύτερο να υποδυθεί μια ήσυχη δασκάλα ή έναν λογιστή. Ήταν παράξενη, γοητευτική, υπέροχη με τον τρόπο της και πολύ καλή ηθοποιός με μοναδικό χάρισμα στην οθόνη.

Στο πλατό, έκανε σχεδόν τα πάντα μόνη της. Δεν είχα να της δώσω καμία κατεύθυνση. Απλώς ξεκινούσαμε τη σκηνή και εκείνη ερχόταν με αυτή τη φυσική ιδιόρρυθμη προσωπικότητα. Είπε την «καφκική» ατάκα όπως θα έκανε ένας μέσος άνθρωπος. Όταν μιλούσε, με αυτή τη φωνή, τον τόνο και το βλέμμα, έκανε κάτι να συμβεί.

Συνειδητοποίησα ότι ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε μόλις αρχίσαμε τα γυρίσματα. Πριν από αυτό, ποτέ δεν ξέρεις τι θα έχει απήχηση. Στη συνέχεια, όταν βλέπεις τις φωτογραφίες, συνειδητοποιείς πόσο καλός είναι ο ηθοποιός ή η ηθοποιός. Με τη Shelley, ήταν ξεκάθαρο ότι έδινε σε αυτόν τον χαρακτήρα – που ήταν μόνο λέξεις στη σελίδα – μια πραγματική ζωή.

Δεν την είδα ποτέ κοινωνικά, ούτε είχα καμία συζήτηση μαζί της, παρά μόνο όταν μου έλεγε πόσο ωραία πέρασε με τον Paul Simon το προηγούμενο βράδυ. Ξεκίνησαν τη σχέση τους στο πλατό, οπότε κάθε μέρα λίγο πριν γυρίσουμε έλεγε: «Ω, χθες το βράδυ ο Paul και εγώ μείναμε ξύπνιοι μέχρι τα ξημερώματα και μιλούσαμε. Είναι τόσο σπουδαίος και τόσο γοητευτικός και τόσο υπέροχος».

Σίγουρα ήμουν πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς, καθώς ήταν και οι δύο καταπληκτικοί, χαρισματικοί άνθρωποι. Ήμουν πολύ περήφανος που γνωρίστηκαν στην ταινία μου.

«Η απαλή φωνή της έκρυβε ισχυρές πεποιθήσεις και απόψεις» – Μάικλ Πάλιν

«Γεμάτη γοητεία» / Daryl Hannah, συμπρωταγωνίστρια, Roxanne (1987)

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Roxanne, είχα την τύχη να περάσω αρκετό ποιοτικό χρόνο με τη Shelley Duvall. Ήμουν από καιρό θαυμαστής της από όλες τις υπέροχα ιδιόρρυθμες ταινίες του Altman.

Η συναναστροφή με τη Shelley ήταν σαν να βρισκόμουν κοντά σε ένα μαγικό ον – γεμάτο δημιουργικές ιδέες και γοητεία.

«Μας ψέκασε η πυροσβεστική του Epping Forest» / Michael Palin, συμπρωταγωνιστής, «Υπέροχοι Ληστές και Κουλουβάχατα» (1981)

Λυπήθηκα πολύ όταν έμαθα την είδηση του θανάτου της Shelley Duvall. Συνεργάστηκα μαζί της, για λίγο, όταν παίξαμε τους ερωτευμένους εραστές στο Υπέροχοι Ληστές και Κουλουβάχατα. Περάσαμε αρκετή ώρα δεμένοι σε ένα δέντρο στο δάσος του Epping Forest ψεκασμένοι από την τοπική πυροσβεστική μέχρι θανάτου.

Ήταν εκπληκτικά υπομονετική και πολύ καλή παρέα. Η απαλή φωνή της έκρυβε ισχυρές πεποιθήσεις και απόψεις.

Είχε εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και μια έμφυτη ζεστασιά που την έκανε το είδος του ατόμου με το οποίο ήθελες να μείνεις σε επαφή. Πράγμα που κάναμε για λίγο καιρό. Λυπάμαι πολύ που δεν θα μπορέσουμε να γελάσουμε και να μοιραστούμε αναμνήσεις ξανά.


*Με στοιχεία από theguardian.com | *Αρχική Φωτό: «Νευρικός Εραστής», 1977, Σέλι Ντουβάλ και Γούντι Άλεν 

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας

Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024