5 + 1 κοκτέιλ με καρπούζι για να απογειώσεις το καλοκαίρι σου
Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων είναι το καρπούζι, που το απολαμβάνουμε ολημερίς και οληνυκτίς.
- Τα επτά νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο - Τι προβλέπουν
- Το ΕΚΠΑ απαντά στην παραπληροφόρηση για τις διεθνείς κατατάξεις των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων
- «Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει στρατεύματα και drones για τη Ρωσία», προειδοποιεί η Σεούλ
- Οι πολιτικές προβλέψεις του Economist για το 2025
Παρακαλώ τα νιάτα να δώσουν προσοχή. Πριν την περιγραφή διάσημων κοκτέιλ σε βερσιόν καρπουζιού που θα τους δώσει άλλη μία ευκαιρία στο να παραμείνουν στο ΤΟΡ 10 της καρδιάς μας, θα προηγηθεί μία πρόταση σε μορφή ανάμνησης που έρχεται από τα παλιά.
Καρπούζι με βότκα και πολλά καλαμάκια
Όταν κάποιοι από εμάς ήμασταν μικροί και πηγαίναμε με τις παρέες μας στις παραλίες, δεν υπήρχε καλοκαίρι που να μην παίξει η παρασκευή των 5 βημάτων:
- Κόβεις κρύο καρπούζι είτε στη μέση (για δύο φάσεις), είτε στα 4/5 (για μία φάση).
- Το αδειάζεις σε ένα μπολ και βγάζεις τα κουκούτσια. Το κάνεις κομματάκια (αν είσαι σπίτι απλά το περνάς από το μπλέντερ).
- Ξαναγεμίζεις το καρπούζι με το ζουμί του.
- Συμπληρώνεις λίγη ζάχαρη ή κάποιο σιρόπι ζάχαρης (αν είναι αρκετά γλυκό το φρούτο δεν χρειάζεται)
- …και βάζεις όση βότκα θέλει η παρέα.
Προαιρετικά, βάζεις λίγο χυμό από λάιμ ή/και παγάκια
Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας (γιατί είναι μία διαδικασία που συμμετέχουν όλοι), το all time classic βότκα με καρπούζι είναι έτοιμο. Ας πέσουν τα καλαμάκια στη μάχη και όποιος προλάβει!
Στη συνέχεια, μεγαλύτεροι και νεότεροι, μπορείτε να πάρετε ωραιότατες ιδέες για τα γνώριμα σε όλους κοκτέιλ που αυτή τη φορά έχουν γεύση από καρπούζι.
Σε κάθε περίπτωση δεν ξεχνάμε να βγάλουμε τα κουκούτσια!
Ξεκινάμε λοιπόν με έναν εκ των πρωταγωνιστών εδώ και πολλά χρόνια.
Μοχίτο καρπούζι
Θα χρειαστείτε
- 1 φλυτζ. καρπούζι (μπορείτε να το στραγγίξετε για καλύτερα αποτελέσματα)
- 60 ml λευκό ρούμι
- 1/2 λάιμ κομμένο στα 4
- 20 ml σιρόπι, ζάχαρης ή 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- έως 50 ml σόδα
- 4 φύλλα δυόσμου
- (τριμμένο) πάγο (γεμίστε το ποτήρι στα 3/4)
Τα βήματα
Προτιμήστε ένα ψηλό ποτήρι του κοκτέιλ. Βάζετε τα λάϊμ, τη ζάχαρη και το δυόσμο και πατάτε με το γουδοχέρι. Συμπληρώνεται το χυμό του καρπουζιού. Γεμίστε το ποτήρι με τριμμένο πάγο. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος συμπληρώστε τη σόδα και βάλτε ένα μικρό κομμάτι καρπούζι στο χείλος του ποτηριού για να χαίρεται και το μάτι.
Μαργαρίτα καρπούζι
Υλικά για 2
Θα χρειαστείτε
- 2 φλυτζ. καρπούζι που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ και στη συνέχεια στραγγίξει
- 60 ml. τεκίλα, κατά προτίμηση άσπρη
- 40 ml. Cointreau
- 40 ml. χυμός λάιμ
- ζάχαρη
Τα βήματα
Σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο, αναμειγνύουμε το καρπούζι, την τεκίλα, το Cointreau και τον χυμό λάιμ. Χτυπάμε καλά και σερβίρουμε, στραγγίζοντας, σε ποτήρια με (τριμμένο) πάγο.
Μαρτίνι με καρπούζι
Υλικά για 6
Θα χρειαστείτε
- 4 φλυτζ. καρπούζι
- 1 φλυτζ. βότκα
- 6 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/4 φλυτζ. Triple Sec
- πάγο
Τα βήματα
Χτυπάμε το κρύο καρπούζι στο μπλέντερ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει αρκετά (ως γρανίτα το δίνετε και στα παιδιά!). Στη συνέχεια, βάζουμε 3/4 παγωμένο καρπούζι σε ένα σέικερ και προσθέτουμε 1/6 βότκα, 1 κ.γ. χυμό λάιμ, 1/2 κ.γ Triple Sec και πάγο. Αφού τα χτυπήσουμε με το ανάλογο ύφος, σερβίρουμε σε ποτήρι μαρτίνι. Επαναλαμβάνουμε για τους υπόλοιπους.
Σανγκρία με καρπούζι
Για τους λάτρεις της σανγκρίας, υπάρχει μία ακόμα πιο καλοκαιρινή εκδοχή του ισπανικού ποτού.
Υλικά για 6-8
Θα χρειαστείτε
- Ένα κιλό καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- Ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
- 200 ml. βότκα
- 100 ml. Cointreau ή Triple Sec
- 120 ml. σιρόπι εσπεριδοειδών
- Πάγο για το σερβίρισμα
Τα βήματα
Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ και το σουρώνουμε σε μία κανάτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Σερβίρουμε με πάγο και κομμάτια καρπουζιού να ομορφαίνουν το ποτήρι.
Κοκτέιλ με καρπούζι, τζιν και ολίγον βασιλικό
Υλικά για 4
Θα χρειαστείτε
- 1 φλυτζ. Σιρόπι ζάχαρης
- 12 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 6 φλυτζ. καρπούζι
- 200 ml. τζιν
- Πάγος για το σερβίρισμα
Τα βήματα
Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός και το σουρώνουμε. Προσθέτουμε το σιρόπι και το τζιν. Σερβίρουμε με πάγο και φύλλα βασιλικού.
Δεν ξέρω ποιο από όλα σας τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον, προσωπικά μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι θα τα έχω δοκιμάσει όλα. Καλές μας καρπουζάτες βραδιές!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις