Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κάλεσμα Δήμων για τον τερματισμό της εκτεταμένης και άναρχης απόρριψης ογκωδών απορριμμάτων

Κάλεσμα Δήμων για τον τερματισμό της εκτεταμένης και άναρχης απόρριψης ογκωδών απορριμμάτων

Δήμοι της Αττικής επιχειρούν να «πείσουν» τους δημότες τους να μην απορρίπτουν ανεξέλγκτα ογκώδη απορρίμματα.

Σε αγώνα δρόμου, επιδίδονται δήμοι στην Αττική με συνεχείς εκκλήσεις προς τους δημότες τους, να κάνουν το αυτονόητο. Δηλαδή να μην απορρίπτουν ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία των δήμων, ογκώδη και επιβλαβή προς το περιβάλλον απορρίμματα.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός από το τακτικό πρόγραμμα καθαριότητας, εφαρμόζει πρόγραμμα αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων και κηπαίων, που καλύπτει όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ωστόσο, παρά τις συστάσεις, όπως αναφέρει και εξαιτίας και των συχνών ανακαινίσεων σε χώρους κατοικίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος, παρατηρείται μια εκτεταμένη, άναρχη απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, χωρίς την τήρηση των κανονισμών καθαριότητας, που ενέχει κινδύνους δημόσιας υγείας και ασφάλειας και αποβαίνει σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ανταποκρινόμενη στα αυξημένα αίτημα των πολιτών για τη διατήρηση της πόλης καθαρής, αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το Καθαρό Μαρούσι είναι υπόθεση όλων μας» επισημαίνει σε κάθε παρέμβασή του και δημόσια τοποθέτησή του ο Δήμαρχος της πόλης Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

«Η συμμετοχή επομένως στην προσπάθεια για ένα Καθαρό Μαρούσι,  κάθε κατοίκου είναι απαραίτητη. Οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τους κανόνες και να προσαρμόζουμε τις ανάγκες μας σε αυτούς, ώστε με την συμπεριφορά μας να μην επιβαρύνουμε αφενός την εικόνα της γειτονιάς και αφετέρου το φυσικό περιβάλλον» προσθέτει η ανακοίνωση του Δήμου.

«Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας  εκτός από τον καθορισμό των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων τόσο του Δήμου, όσο και των κατοίκων, προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε όσους εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα, «όποτε θέλουν» και «όπου θέλουν» ρυπαίνοντας κοινόχρηστους χώρους» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Έκκληση προς τους πολίτες να μην απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα

Επίσης, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού απευθύνει έκκληση προς τους δημότες, να μην εγκαταλείπουν ανεξέλεγκτα δίπλα σε κάδους, σε πεζοδρόμια και οπουδήποτε αλλού, ογκώδη αντικείμενα, αναφέροντας:

Αγαπητοί Συνδημότες,

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ότι συμπολίτες μας απορρίπτουν σε διάφορα σημεία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, διάφορα ογκώδη αντικείμενα όπως οικοσκευές, ψυγεία, κρεβάτια, στρώματα κ.λπ.

Παρακαλούμε να γίνει κατανοητό το γεγονός, ότι η υπηρεσία καθαριότητας δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ολόκληρες οικοσκευές. Ας συμφωνήσουμε να μην επιβαρύνουμε τους εργαζομένους του δήμου στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελούνε καθημερινά.

Σύμφωνα δε, με τον κανονισμό καθαριότητας, παρακαλούνται οι δημότες να ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διάθεση αυτών των αντικειμένων.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων και την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο τηλέφωνο 2106540211(Κοινότητα Παπάγου) και 2106537261(Κοινότητα Χολαργού) για οδηγίες σχετικά με την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων και των κλαδιών.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας».

Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Αμαρουσίου και facebook Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – Φίτεσε

Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Φίτεσε. Τηλεοπτικά από Novasports Start.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024