Διερεύνηση της καταγγελίας σε βάρος εργοδότριας στην Πάρο που φέρεται να ζήτησε από μητέρα εργαζόμενη να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της ώστε να μείνουν μαζί στο κατάλυμα που τους παρείχε, ζήτησε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως από τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, όταν διάβασε την είδηση «τρελάθηκε», ενώ, σύμφωνα με την ίδια, διαπιστώθηκε ότι «δεν υπάρχει καταγγελία» στις αρμόδιες Αρχές.

Τι αναφέρθηκε στην καταγγελία εργαζομένων

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η εργοδότρια φέρεται να απαίτησε από την εργαζόμενη μητέρα να δουλέψει στην επιχείρηση και η ανήλικη κόρη της για την καλοκαιρινή σεζόν, καθώς το παιδί μένει στο κατάλυμα που τους παρείχε και προφανώς έκρινε ότι κοστίζει.

Μάλιστα, η απαίτηση διατυπώθηκε παρά το γεγονός ότι η εργαζόμενη είχε εξαρχής καταστήσει σαφές ότι θα πάρει μαζί της την κόρη της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό και Τουρισμό  Γιώργος Χότζογλου, στην οποίο έγινε η καταγγελία από την εργαζόμενη, η εργοδότρια της μητέρας συμφώνησε, χωρίς καμία αντίρρηση, να μείνει και το παιδί στο κατάλυμα, ωστόσο, έναν μήνα αργότερα, προφανώς θεώρησε ότι την επιβαρύνει.

«Τη ρώτησε εάν θα μείνει κι άλλες ημέρες η ανήλικη, με την εργαζόμενη μητέρα να της απαντά πως δεν μπορεί να την αφήσει κάπου αλλού, και ότι την είχε ενημερώσει εξαρχής» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δημοσιοποιώντας την υπόθεση.

«Η εργοδότρια, απάντησε στη μητέρα πως θεωρούσε πως το παιδί θα μείνει στο κατάλυμα μαζί της μόνο για λίγες ημέρες, αλλά εφόσον θα καθίσει περισσότερο, της πρότεινε να δουλέψει η 14χρονη σε μία αλυσίδα καθαριστηρίων που διαθέτει, για να «ισοφαριστεί» ότι μένει στο ίδιο δωμάτιο. Χαρακτηριστικά, της είπε ότι της κοστίζει που μένει και η κόρη στο συγκεκριμένο κατάλυμα».

Εξοργισμένη η μητέρα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να παραιτηθεί, αρνούμενη να θυσιάσει στο βωμό της ανάγκης για δουλειά και εισόδημα και τα καλοκαίρια του παιδιού της.