Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης αναζητά ούριο άνεμο γι΄ αυτό κάνει Ιφιγένειες τους γενικούς γραμματείς

Ο Μητσοτάκης αναζητά ούριο άνεμο γι΄ αυτό κάνει Ιφιγένειες τους γενικούς γραμματείς

Η κατάρρευση της δημόσιας υγείας και η ακρίβεια απειλούν την κυβέρνηση – Ο πανικός βγάζει το «μαστίγιο» - Ο Κασσελάκης βλέπει «αδιαμεσολάβητα» ψηφοφόρους του κόμματος

Κατάρρευση και απειλές

Το ΕΣΥ καταρρέει. Ο φίλος μου ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης απειλεί τους ιδιώτες γιατρούς με επίταξη. Κι ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – και … συμπτωματικά πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – «ανέβηκε στα κάγκελα». Αναμενόμενο!

Ολοι πλούσιοι;

Σύμφωνα με έρευνα της Marc που παρουσίασε προχθές η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) οι 9 στους 10 έλληνες θεωρούν ότι υπάρχουν καρτέλ στην αγορά που διαμορφώνουν τις τιμές. Και μόνο ένα κλάσμα του πληθυσμού θα κατορθώσει να απολαύσει διακοπές το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις – «δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει όλους τους έλληνες πλούσιους» είπε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης. Σωστό!

Σε ελεύθερη πτώση

Με βάση την εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της εταιρείας MRB, η ακρίβεια και η δημόσια υγεία είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών. Κι ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου διαθέτει το 24,9% – χάνοντας περίπου 13 μονάδες έναντι του περασμένου Ιανουαρίου! Με απλά λόγια το εκλογικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αν το δει κανείς σε βάθος χρόνου – κι όχι πολύ βάθος, να εξηγούμαστε….

Ο πανικός και το μαστίγιο

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί στο νεοκλασικό της Ηρώδου του Αττικού το ηθικό δεν είναι ακμαιότατο, που έλεγα και χθες. Κι η ανησυχία – για να το πω ευγενικά… – συχνά – πυκνά χτυπάει κόκκινο. Επιχειρεί δηλαδή η κυβέρνηση – κι ο φίλος μου ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος έχει πάρει στα χέρια του την πιο καυτή πατάτα των προβλημάτων – να χρησιμοποιήσει το «μαστίγιο». Όπως ακριβώς πράττει και στην αγορά με το θέμα της ακρίβειας. Χωρίς να κάνει ουσιώδεις παρεμβάσεις πολιτικές, οι οποίες να μπορούν να αποδώσουν. Και να βελτιώσουν την κατάσταση. Γιατί είναι και ο φίλος που έχει το φιλέτο της ιδιωτικής υγείας κι έχει πολλά σχέδια. Μην του τα χαλάσουμε. Ετσι;

Μικρός ορίζοντας

Αυτή όμως η κυβερνητική συμπεριφορά, δηλαδή του «μαστιγίου» – κι όχι της πολιτικής – είναι βέβαιο ότι και κάποια αποτελέσματα ακόμη και να έχει, θα είναι εμβαλωματικά και προφανώς μικρού ορίζοντα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όσες διακοπές κι αν αναβάλει, μικρά περιθώρια έχει να ανατάξει την κυβέρνηση και να βελτιώσει ουσιωδώς τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος.

Η «σφαγή των αμνών»

Τώρα ετοιμάζεται η «σφαγή των αμνών», εεε συγγνώμη των γενικών γραμματέων ήθελα να πω. Και σύμφωνα με όλες τις διαρροές από το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου από τους περίπου 63 γενικούς γραμματείς, τουλάχιστον οι μισοί θα πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια της Πειραιώς! Και λένε θα τους αντικαταστήσουν με ακραιφνείς δεξιούς, για να ικανοποιήσουν την «δεξιά ψυχή» του κόμματος, που βρίσκεται σε αναταράξεις. Γιατί, λέει, δεν απαντούν στα τηλέφωνα των βουλευτών! Κι οι αλλαγές θα γίνουν προσεχώς. Μάλιστα! Και κατ΄ αυτό τον τρόπο θεωρεί ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ ότι θα κατορθώσουν να κατεβάσουν τους τόνους της κριτικής από τα δεξιά συστήματα, εντός και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Εσείς το πιστεύετε;

Lapsus linguae

Χθες όμως είχαμε και μία αποκάλυψη. Η μάλλον ένα lapsus linguae του κ. Μητσοτάκη. Σε μία συζήτηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως στέλνει αβέρτα όπλα στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να υπάρχουν «τρύπες» στις άμυνα της χώρας. Αυτό ήταν το νόημα της αναφοράς του.

Καταγγελίες

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος τον κατήγγειλε για «εθνική προδοσία». Αλλά κι ναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τον «καταχέριασε. Η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση. Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη που έκανε λόγο για «κοπτοραπτική» και τον κ. Βορίδη που εξεμάνη με την παραχάραξη των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη.

Πάλι όπλα

Το θέμα όμως άνοιξε. Αν και ήταν γνωστό από καιρό. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά έχει ταχθεί με πάθος υπέρ των ευρωπαϊκών εξοπλισμών. Λεφτά για κανόνια κι όχι για βούτυρο. Η καλύτερη του υπουργού Αμυνας κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος σε κάθε δήλωση του «αγοράζει» και καινούργια παρτίδα οπλικών συστημάτων – τα βρίσκει φαίνεται σε τιμή ευκαιρίας;

Δράματα

Προβλέπω δράματα στο υπουργείο Οικονομικών που έχουν και το ταμείο του κράτους. Γιατί τα μετράνε, τα ξαναμετράνε και δεν βγαίνουν τα ρημάδια. Τα λεφτά, έτσι; Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν λεφτά για τα δημόσια νοσοκομεία. Και ένα peanuts για τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες τους το τάζει από τώρα για το δώσει τα Χριστούγεννα. Αλλά τουφέκια θα πάρουμε για να … στείλουμε στην Ουκρανία!

Επίσκεψη υπό τον κίνδυνο της θερμοπληξίας

Λοιπόν, στην Κουμουνδούρου θα συνεχίσει να … «βγαίνει μεροκάματο»! Είναι απολύτως βέβαιο. Πάρτε για παράδειγμα την χθεσινή μέρα, που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης που ανακοίνωσε πως από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ θα δέχεται μέλη και φίλους του κόμματος. Κατ΄ ιδίαν! Ωραία. Με το ζόρι νομίζω ότι γλυτώσαμε, εκεί έξω από τα γραφεία του κόμματος, τα περιστατικά θερμοπληξίας. Υπήρχε ουρά ενδιαφερομένων. Που κατά ομάδες τους έβαζαν στα γραφεία, όπου υπήρχε αίθουσα με air condition φυσικά και τους έδιναν νερό. Κι ήταν η δεύτερη αναμονή. Στο τρίτο στάδιο τους έστελναν στο έβδομο όροφο. Στο «ραντεβού» τους με τον πρόεδρο.

Παραδοξότητες

Πρωτοφανής πολιτική διαδικασία, αλλά μάλλον όχι παράδοξη για τον κ. Κασσελάκη, που μετά από τον Daniel στη Θεσσαλία, όταν επισκέφτηκε τους πλημμυρισμένους του έδινε το προσωπικό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν μαζί του το όποιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν.

Την Δευτέρα τα σπουδαία

Κι ενώ ο κ. Κασσελάκης προκαλεί την μία έκπληξη μετά την άλλη, εσωκομματικά αρχίζει να «μαζεύει» χαμηλό βαρομετρικό. Πρωτίστως είναι το κείμενο των «οκτώ» της Πολιτικής Γραμματείας, στη χθεσινή της συνεδρίαση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και «σκληρά τσιπρικά» στελέχη, που βάζει τρία θέματα, το υπόδειγμα των γαλλικών εκλογών – το Νέο Λαϊκό Μέτωπο… – το οργανωτικό, δηλαδή η διάλυση της υπάρχουσας δομής και τρίτο, το περίφημο θέμα των «μαύρων ταμείων», που ανέδειξε ο κ. Κασσελάκης όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ. Μάλιστα επί του συγκεκριμένου θα ζητηθεί και ψηφοφορία καταδίκης αυτών των αναφορών. Πότε; Την Δευτέρα, που θα συνεχιστεί η συζήτηση σε νέα συνεδρίαση. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης

Και να μην το ξεχάσω. Μία νέα πρωτοτυπία – με βάση τα ως τώρα κομματικά ήθη. Εβδομήντα μέλη του κόμματος – μεταξύ των οποίων και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής – ζητούν την παραπομπή του κ. Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής. Για την ως τώρα δημόσια παρουσία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πυροδοτηθούν εκ νέου αναστατώσεις….

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024