Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες εξετάζει τις συστάσεις Ολγκίν για τα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Ο Γκουτέρες εξετάζει τις συστάσεις Ολγκίν για τα επόμενα βήματα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες έλαβε την έκθεση της κ. Ολγκίν για τις προσπάθειές της να βρει κοινό έδαφος για μία πορεία προς τα εμπρός στην Κύπρο, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Maxim Shemetov), εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσης της προσωπικής του απεσταλμένης για το Κυπριακό, Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον ελληνοκύπριο και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, ανέφερε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου για το Κυπριακό, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ο Γκουτέρες «Θα εξετάσει την έκθεση για να τοποθετηθεί για τα επόμενα βήματα»

«Ο Γενικός Γραμματέας έλαβε χθες (προχθές) Τετάρτη την έκθεση της κ. Ολγκίν για τις προσπάθειές της να βρει κοινό έδαφος για μία πορεία προς τα εμπρός στην Κύπρο», είπε αρχικά.

«Ο Γενικός Γραμματέας εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσης της κ. Ολγκίν προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον ελληνοκύπριο και τον τουρκοκύπριο ηγέτη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Ντουζαρίκ σημείωσε ότι «η έκθεση ήταν η αναφορά της κ. Ολγκίν στον Γενικό Γραμματέα. Ο Γενικός Γραμματέας έχει ασχοληθεί αρκετά από την αρχή της θητείας του. Θα εξετάσει την έκθεση για να τοποθετηθεί για τα επόμενα βήματα».

Διαβουλεύσεις για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποίησε διαβουλεύσεις για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ). Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου.

Πηγή: philenews.com/ΚΥΠΕ

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024