Θεωρείται, όχι άδικα, ως ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο λόγος φυσικά για τον Λαμίν Γιαμάλ που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Euro 2024.

Ο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, ρωτήθηκε για τη viral φωτογραφία με τον Λιονέλ Μέσι και τις συγκρίσεις που γίνονται, τονίζοντας πως δεν τον πειράζει, ενώ αναφέρθηκε και στην επίδραση που είχε ο Τσάβι στην καριέρα του.

Οι δηλώσεις του Λαμίν Γιαμάλ:

Για τη φωτογραφία με τον Μέσι και τις συγκρίσεις: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του (Μέσι). Τη στιγμή της φωτογραφίας δεν γνώριζα ότι ήμουν με τον Μέσι, προφανώς.

Ο πρώτος που μου την έδειξε ήταν ο πατέρας μου, αλλά δεν την αναδείξαμε ποτέ γιατί δεν θέλαμε τις συγκρίσεις ανάμεσα στον Λέο και εμένα.

Κανείς δεν ενοχλείται από τη σύγκριση με τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία. Αλλά αυτά είναι πράγματα που το απομακρύνουν γιατί ποτέ δεν θα γίνεις σαν κι αυτόν».

Για τον Τσάβι: «Ο προπονητής που είχε τη μεγαλύτερη επίδραση σε μένα ήταν ο Τσάβι, ο οποίος ήταν αυτός που με έβαλε στην ελίτ και που πίστεψε σε μένα.

Ήταν ο πρώτος, αυτός που με έκανε ντεμπούτο εναντίον της Μπέτις. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και με έκανε να παίρνω λεπτά συμμετοχής».