Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η απίστευτη «δίψα» της Εθνικής μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η απίστευτη «δίψα» της Εθνικής μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το In.gr αποκαλύπτει το αίτημα των παικτών της Εθνικής ομάδας για να βιώσουν δια ζώσης την κορυφαία αθλητική εμπειρία στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μετά από ένα ολιγοήμερο ρεπό επέστρεψε στις προπονήσεις ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι διεθνείς, παρότι όλοι τους έχουν απίστευτες αθλητικές εμπειρίες, ζουν και αναπνέουν για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και το αποδεικνύουν καθημερινά.

Ηδη η «δίψα» τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φάνηκε από το πάθος που ξεδίπλωσαν στο παρκέ, στη διάρκεια του Προολυμπιακού τουρνουά και έκαναν τα υποτιθέμενα ντέρμπι με τη Σλοβενία και την Κροατία, να μοιάζουν φιλικά προετοιμασίας.

Ο Γιάννης, ο Καλάθης, ο Παπανικολάου και τα άλλα παιδιά, θέλουν να βιώσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων στο έπακρο και να κάνουν τη συμμετοχή τους, μια πολύ δυνατή ανάμνηση που θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.

Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησαν να συμμετάσχουν στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Σηκουάνα στο Παρίσι, παρότι η Εθνική ομάδα μένει στη Λιλ όπου θα δώσει τους αγώνες στα προκριματικά.

Το αίτημα και η δίψα

H απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι αρκετά μεγάλη, 220 χιλιόμετρα, άρα οι παίκτες της Εθνικής πρέπει να διανύσουν 440 χιλιόμετρα  αυθημερόν για να είναι και αυτοί στην παρέλαση μαζί με την Team Hellas.

Eπίσης, εκείνη την ημέρα το Παρίσι θα είναι μία θωρακισμένη πόλη με μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας για το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Ωστόσο τίποτα δεν δείχνει να επηρεάζει τους παίκτες που ζήτησαν από τον κόουτς Βασίλη Σπανούλη και την ΕΟΚ, να βρεθεί τρόπος να ταξιδέψουν στο Παρίσι να πάνε στην Τελετή και να επιστρέψουν αμέσως μετά, ώστε να βρεθούν και στο πλευρό του Γιάννη, τη στιγμή θα φέρει την ελληνική σημαία.

Η Ελλάδα ξεκινάει τους αγώνες της στο τουρνουά του μπάσκετ των Ολυμπιακών, την επομένη το βράδυ κόντρα στον Καναδά αλλά ούτε η πρεμιέρα αποτελεί εμπόδιο για τους παίκτες που θέλουν να βρεθούν επάνω στο πλοιάριο που θα μεταφέρει την ελληνική αποστολή στο Σηκουάνα, σε μία Τελετή Εναρξης εντελώς διαφορετική από ότι συνέβαινε έως τώρα στους Ολυμπιακούς.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την ελληνική ομάδα στο Παρίσι αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση, προκειμένου τα μέλη της Εθνικής μπάσκετ να είναι στην Τελετή Εναρξης και να ταλαιπωρηθούν στο μικρότερο δυνατό βαθμό.

Εάν τελικά βρεθεί τρόπος για να γίνει το ταξίδι από τη Λιλ στο Παρίσι με επιστροφή, χωρίς να επιβαρύνει υπέρμετρα τους παίκτες, τότε θα δούμε όλη την Εθνική ομάδα μπάσκετ να παρελαύνει επάνω στο Σηκουάνα.

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024