Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φρέντι Μπελέρης: Του δόθηκε άδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

Φρέντι Μπελέρης: Του δόθηκε άδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

Ο Φρέντι Μπελέρης θα πετάξει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα, που θα είναι ενδιάμεσος σταθμός και από την Αθήνα θα μεταβεί στο Στρασβούργο

Μία εβδομάδα από την καθαίρεσή του από δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης, έλαβε άδεια από τις φυλακές όπου κρατείται στην Αλβανία προκειμένου να ορκιστεί στη θέση του ευρωβουλευτή.

Ο εκλεγμένος με την Νέα Δημοκρατία, ευρωβουλευτής, μετά από πιέσεις και παλινωδίες των αλβανικών αρχών πήρε άδεια για να μεταβεί στο Στρασβούργο. Θα πετάξει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα -που θα είναι ενδιάμεσος σταθμός- και από εκεί θα μεταβεί στη Γαλλία.

Επικριτικό για την απόφαση του Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Την έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη, χωρίς να έχει ορκιστεί δήμαρχος, είχε σχολιάσει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η στάση της γειτονικής χώρας συνιστά καινοφανή πρακτική.

Φρέντι Μπελέρης

Φρέντι Μπελέρης

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνια

Το ΥΠΕΞ είχε υπογραμμίσει την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του ευρωκοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Μπελέρη, ο οποίος εξελέγη στις 14 Μαΐου επικεφαλής του δήμου Χειμάρρας, συνελήφθη κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία. Το ειδικό δικαστήριο SPAK έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια.

Εκλογές στη  Χειμάρρα τον Αύγουστο

Στο μεταξύ, στις 4 Αυγούστου ορίστηκαν να διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Χειμάρρας, μετά την καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπαιράμ Μπέγκαι, προκήρυξε νέες εκλογές για τη Χειμάρρα, σε άμεση απάντηση στο αίτημα που έστειλε το γραφείο του πρωθυπουργού μετά την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (ΚΕΕ) να καθαιρέσει τον Φρέντη Μπελέρη από το αξίωμα του δημάρχου.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024