Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντουμπάι: Σοκαριστική μαρτυρία πρώην κρατουμένου - «Με βίασαν και είδα άνθρωπο να βασανίζεται μέχρι θανάτου»

Ντουμπάι: Σοκαριστική μαρτυρία πρώην κρατουμένου – «Με βίασαν και είδα άνθρωπο να βασανίζεται μέχρι θανάτου»

Ο πρώην επικεφαλής της Leeds United περιέγραψε την φρικιαστική εμπειρία κράτησής του στις φυλακές του Ντουμπάι

Βρετανός, πρώην φυλακισμένος στο Ντουμπάι, έχοντας πλέον αποφυλακιστεί, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε στο κελί επί 22 μήνες.

Ο David Haigh, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Leeds United, ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε ενώ είδε έναν άνδρα να βασανίζεται μέχρι θανάτου.

Επιπλέον σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοποίησή του στο αστυνομικό τμήμα του Bur Dubai περιελάμβανε γροθιές, ηλεκτροσόκ και χτυπήματα με σκουπόξυλο.

Ο —τότε επικεφαλής— της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας κατηγορήθηκε ότι διοχέτευσε χρήματα σε δικούς του λογαριασμούς από τους ιδιοκτήτες του συλλόγου που εδρεύουν στο Ντουμπάι.

Μέχρι σήμερα ο ίδιος ισχυρίζεται πως η κατηγορία ήταν κατασκευασμένη.

«Είδα κάποιον να βασανίζεται μέχρι θανάτου… τον έσυραν και τους άκουγα να τον χτυπούν»

Είπε ότι η σοκαριστική εμπειρία του θα μπορούσε να επαναληφθεί στην υπόθεση της ιρλανδής αεροσυνοδού Tori Towey, η οποία απειλήθηκε με φυλάκιση αφού κατηγορήθηκε για κατανάλωση αλκοόλ και απόπειρα αυτοκτονίας.

Φυλακές στο Ντουμπάι: «Σκοτώνουμε Βρετανούς εδώ»

Αν και ο εφιάλτης τελείωσε, ο Haigh μιλώντας στην Daily Mail είπε πως η βάναυση εμπειρία του, τον έχει αφήσει με διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και εφιάλτες.

«Από διευθυντής ποδοσφαιρικού συλλόγου βρέθηκα να με βιάζουν στο πάτωμα ενός κελιού», δήλωσε ο Haigh.

«Όταν τους άκουσα να λένε ‘σκοτώνουμε Βρετανούς εδώ’, νόμιζα ότι προσπαθούσαν να με τρομάξουν. Είδα κάποιον να βασανίζεται μέχρι θανάτου… τον έσυραν και τους άκουγα να τον χτυπούν. Τον έφεραν πίσω και έπεσε κάτω και τον πάταγαν στον λαιμό», περιέγραψε ο ίδιος.

Φυλακές στο Ντουμπάι: Τα βασανιστήρια

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το γιατί η αστυνομία εφάρμοζε τις υποτιθέμενες μεθόδους βασανιστηρίων, ο Haigh είπε: «Για να αποσπάσει ομολογίες. Κάποιοι από αυτούς το χρησιμοποιούν επειδή είναι κακοί άνθρωποι και επειδή μπορούν, τους βγάζουν στην έρημο, τους βάζουν μια σακούλα στο κεφάλι, τους βάζουν ένα όπλο στο κεφάλι και το κάνουν για σαδιστική διασκέδαση».

Ο David Haigh συνελήφθη τον Μάιο του 2014 αφού πέταξε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για μια συνάντηση με τους πρώην ιδιοκτήτες του συλλόγου Gulf Financial House (GFH) στο Ντουμπάι.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Haigh, ο οποίος ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Leeds United από την GFH το 2012 από τον επιχειρηματία Ken Bates, πίστευε ότι η συνάντηση αφορούσε τη δημιουργία ενός ιδιωτικού επενδυτικού οίκου.

Αντ’ αυτού, όμως, ήρθε αντιμέτωπος με έναν τοπικό αστυνομικό, ο οποίος τον κατηγόρησε για μια παρατυπία με μια επιταγή. Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου προσπάθησε να επιστρέψει το μικρό χρηματικό ποσό που χρωστούσε αλλά βρέθηκε φυλακισμένος.

Ο Haigh δήλωσε ότι οι συνθήκες στο κελί του ήταν αισχρές.

«Δεν υπήρχε καθόλου χαρτί τουαλέτας. Το φαγητό δεν είχε καμία θρεπτική αξία, δεν θα το έδινα ούτε σε ζώα. Οι τουαλέτες ήταν απλοί κουβάδες… δεν υπήρχαν τρύπες στο πάτωμα, δεν παρέχονταν υγρά καθαρισμού…», περιέγραψε.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024