Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Συντριβή επιβατικού αεροπλάνου στη Ρωσία

Συντριβή επιβατικού αεροπλάνου στη Ρωσία

Αεροσκάφος τύπου Sukhoi Superjet συνετρίβη στη Ρωσία, στην περιοχή της Μόσχας

Ένα επιβατικό αεροσκάφος Sukhoi Superjet συνετρίβη σήμερα στην περιοχή της Μόσχας, ενώ τα τρία μέλη του πληρώματος θεωρούνται νεκρά, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη Κολομνά όπως και ότι δεν υπήρξαν άλλα θύματα εκτός από τα μέλη του πληρώματος. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι σαφή.

Η κρατική κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation (UAC) ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση μετά από επισκευές και ανήκε στην Gazpromavia, μια αεροπορική εταιρεία που ανήκει στον γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom.

Το αεροσκάφος ήταν εξοπλισμένο με έναν κινητήρα SaM146, σύμφωνα με τον ελβετικό πάροχο πληροφοριών αεροπορίας ch-aviation. Οι κινητήρες κατασκευάζονται από μια γαλλο-ρωσική κοινοπραξία.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δυσκολεύονται να εισάγουν ανταλλακτικά για αεροσκάφη από το 2022, όταν επιβλήθηκαν οι δυτικές κυρώσεις. Η UAC αναπτύσσει μια έκδοση του Sukhoi Superjet που υποκαθιστά πλήρως τις εισαγωγές, αλλά η παραγωγή του δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Η σημερινή ήταν η τρίτη συντριβή Sukhoi Superjet από το 2008 όταν παρουσιάστηκε το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Περίπου 150 από αυτά τα αεροσκάφη βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία.

Η πρώτη συντριβή σημειώθηκε σε επίδειξη στην Ινδονησία, κατά την οποία σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Το δεύτερο αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, με αποτέλεσμα 41 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο.

Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία: Η πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος

Βίντεο μετά από τη συντριβή του αεροπλάνου στη Ρωσία:

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024