Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ευνοημένη του θερμού κύματος η Αττική, λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Ευνοημένη του θερμού κύματος η Αττική, λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Δείτε γιατί οι πολίτες του λεκανοπεδίου θα «γλιτώσουν» την αφόρητη ζέστη, παρά το κύμα καύσωνα. Ποιες θα είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες την επόμενη εβδομάδα

Μπορεί ο μαραθώνιος ζέστης να συνεχίζεται ακάθεκτος, όμως οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα συγκριτικά με άλλες περιοχές. «Η Αττική είναι η ευνοημένη του θερμού κύματος» μας λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο facebook, και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Δεν είναι άλλοι από… το βοριαδάκι, που όταν φυσάει κάπως μας ανακουφίζει από την καυτή ζέστη. Αυτά είναι τα σχετικά καλά  νέα, αλλά μην περιμένουμε και θαύματα.  Οι θερμοκρασίες στην Αττική θα φλερτάρουν με τα 40άρια, τουλάχιστον ως την Παρασκευή 19 Ιουλίου. Παράλληλα, οι συνθήκες καύσωνα θα διαρκέσουν, με διαβαθμίσεις ανάλογα με τις περιοχές της χώρας.

Καλλιάνος

Γιατί η Αττική… θα βράσει αλλά δεν θα «καεί»

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, μιας και αρκετές ημέρες τώρα η θερμοκρασία στην Αττική είναι υψηλή, παρόλα αυτά, η Αττική ήταν και θα παραμείνει η ευνοημένη του θερμού κύματος που βιώνουμε.

Ο λόγος που η Αττική δεν θα επηρεαστεί με ακραία υψηλές θερμοκρασίες είναι οι βορειοανατολικοί άνεμοι που κατά διαστήματα θα πνέουν ακόμα και με εντάσεις της τάξεως των 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ (στα Ανατολικά του Νομού).

Μέγιστες Θερμοκρασίες Αττικής επόμενων ημερών

– Κυριακή 14/7 : 38-39°C
– Δευτέρα 15/7 : 38°C
– Τρίτη : 16/7 : 38°C
– Τετάρτη 17/7 : 39°C
– Πέμπτη 18/7 : 39-40°C
– Παρασκευή 19/7 : 38-39°C
Ασφαλώς, τις νύχτες, η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της Αττικής δεν θα καταφέρνει να πέφτει κάτω από τους 27-28°C.

Παρατεταμένο Θερμό Κύμα

Οι συνθήκες ισχυρού καύσωνα (για τα Δυτικά, Βόρεια και τοπικά το Ανατολικό Αιγαίο) και κάπως πιο ήπιου αντίστοιχα καύσωνα για τις υπόλοιπες περιοχές, θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως και τις 22-23 Ιουλίου. Για 10 ημέρες δηλαδή ακόμα ! Τουλάχιστον !

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες

Στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και ειδικά από τη νέα εβδομάδα. Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καθημερινά θα σημειώνονται στις αντίστοιχες περιοχές (και ειδικά από την ερχόμενη Τρίτη και έπειτα)

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – Φίτεσε

Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Φίτεσε. Τηλεοπτικά από Novasports Start.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024