Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Covid: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω... FLiRT

Covid: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω… FLiRT

Η παραλλαγή FLiRT φέρνει έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να διπλασιάζονται σε μία εβδομάδα.

Αυξάνονται εκθετικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς η νέα παραλλαγή FLiRT έχει υψηλή μεταδοτικότητα. Tο τελευταίο 24ωρο (13/7) διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της περασμένης εβδομάδας. Οι ειδικοί «χτυπάνε καμπανάκι» για την επικινδυνότητα της νέας μετάλλαξης, και συστήνουν λήψη μέτρων προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες

Αύξηση των θανάτων

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των θανάτων. Είναι ενδεικτικό ότι με βάση το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ (1-7 Ιουλίου), καταγράφηκαν σε μία εβδομάδα 21 θάνατοι. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 13 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 16.

Αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 575 νέες εισαγωγές, ενώ την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 είχαν καταγραφεί 380. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών τον περασμένο μήνα ήταν 198.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ  Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της ειδικά για τον υψηλό αριθμό θανάτων, προειδοποιώντας ότι η έξαρση της νέας μεταδοτικής παραλλαγής του κορονοϊού θα συνεχιστεί όλο τον Ιούλιο.

Τετραπλασιάστηκαν οι εισαγωγές  σε σχέση με τον Μάιο

«Έχουμε τουλάχιστον διπλασιασμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία σε σχέση με πριν από ένα μήνα και ο αριθμός των ασθενών έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με αυτούς που είχαμε μέσα στα νοσοκομεία πριν από ένα μήνα. Δεν προβλέπεται να πιεστούν τα νοσοκομεία στα πλαίσια αυτής της θερινής έξαρσης και δεν προβλέπεται να χρειαστούν οριζόντια μέτρα» είπε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο καθηγητης Υγιεινής και επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε επιφυλακή το ΕΣΥ

«Στο γενικό νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 10 συμπολίτες μας με κορονοιό. Λαμβάνουν όλη την απαραίτητη αγωγή, όλη την απαραίτητη φροντίδα και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται εκτός κινδύνου. Δεν εμπνέει ανησυχία ή κάποια πίεση στο ΕΣΥ, όμως δεν αποτελεί και λόγο εφησυχασμού» αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

Ειδικότερα, η μετάλλαξη με την κωδική ονομασία FLiRT που κυριαρχεί αυτή την περίοδο είναι πολύ μεταδοτική και διαφεύγει από την ανοσία, γι`αυτό οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Καμπανάκι για τους άνω των 60

«Το καμπανάκι χτυπά για ακόμα μια φορά για τους άνω των 60 – 65 και για αυτούς που έχουν πολλαπλά νοσήματα. Αυτοί θα πρέπει με το που εμφανίσουν συμπτώματα να κάνουν self test και να ζητήσουν από τον γιατρό τους εντός των πρώτων 5 ημερών να ξεκινήσουν αντιική θεραπεία» υπογραμμίζει ο κ. Μαγιορκίνης.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού αναμένονται από τον Σεπτέμβρη.

Sports in

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Νίκη των «πράσινων» με πρωταγωνιστή Μπακασέτα

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας στην Λεωφόρο με δύο πολύ όμορφα γκολ του Τάσου Μπακασέτα και ένα του Γιώργου Βαγιαννίδη. Καλή εμφάνιση συνολικά από τους πράσινους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024