Η Αγγλία βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Euro και θα έχει την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Παρότι όμως το 2021 γνώρισε την ήττα από την Ιταλία και μάλιστα μέσα στο «Γουέμπλεϊ», φέτος φιλοδοξεί να κατακτήσει αυτή το τρόπαιο στον αυριανό (14/7, 22.00) τελικό κόντρα στην Ισπανία στο Βερολίνο.

Ο Ντέκλαν Ράις μίλησε ενόψει του μεγάλου τελικού κόντρα στη «ρόχα» και αναφέρθηκε στην απώλεια του τίτλου το 2021, τονίζοντας ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ την εικόνα των Ιταλών διεθνών να σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό του «Γουέμπλεϊ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Το να βλέπω την Ιταλία να σηκώνει αυτό το τρόπαιο θα με στοιχειώνει για πάντα. Μας παρουσιάζεται τώρα μια άλλη ευκαιρία όπου μπορούμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία.

Είναι ένα παιχνίδι που πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, οπότε θα γίνει ένας σπουδαίος τελικός. Θα τα δώσουμε όλα απολύτως για τους οπαδούς και για αυτόν τον προπονητή. Είμαστε τόσο απεγνωσμένοι να το κάνουμε αυτό και να φέρουμε λίγη ευτυχία στη χώρα.

Ξέρουμε τώρα τι πρέπει να κάνουμε, σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά, όσον αφορά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Να μην καθόμαστε πίσω, όπως κάναμε σε προηγούμενα τουρνουά και όταν η Ιταλία ήταν αντίπαλός μας. Ξέρουμε πώς μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό, κάτι που νομίζω ότι είναι θετικό.

Ξέρω ότι ο τελικός θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ελπίζω ότι κάποιος άλλος θα μπορέσει να γράψει ιστορία στα βιβλία. Είμαστε back-to-back (σ.σ. σε τελικούς), οπότε ελπίζω ότι τώρα μπορούμε να το κάνουμε. Όχι μόνο ο ένας για τον άλλον, αλλά και για τον προπονητή. Νομίζω ότι το αξίζει».