Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
O Mπιέλσα τα «έχωσε» στη CONMEBOL: «Είναι ένα μάτσο ψεύτες – Μας απειλούν και δε μπορούμε να κάνουμε κριτική»

O Mπιέλσα τα «έχωσε» στη CONMEBOL: «Είναι ένα μάτσο ψεύτες – Μας απειλούν και δε μπορούμε να κάνουμε κριτική»

Απασφάλισε ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος με αφορμή τα επεισόδια μετά το Ουρουγουάη-Κολομβία, «επιτέθηκε» στην CONMEBOL κάνοντας λόγο για μία αστεία διοργάνωση

Απίστευτη «έκρηξη» από τον Μαρσέλο Μπιέλσα!

Ο τεχνικός της Ουρουγουάης, ο οποίος μας έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές το εκρηκτικό του ταπεραμέντο, ξέσπασε αναφερόμενος στις σκηνές ντροπής μετά τον χαμένο ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα κόντρα στην Κολομβία.

Τα όσα σημειώθηκαν στις εξέδρες ήταν απερίγραπτα με τους παίκτες της «σελέστε» να παίζουν ξύλο ώστε να σώσουν συγγενικά τους πρόσωπα και ο 68χρονος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του μικρού τελικού κόντρα στον Καναδά δεν κρύφτηκε πίσω απ’ το δάκτυλό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι παίκτες αντέδρασαν όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος. Αν κάποιος επιτεθεί στη γυναίκα σου, τη μητέρα σου, ένα μωρό, μια γυναίκα, μια αδερφή… τι κάνεις; Αλήθεια αναρωτιέστε αν θα επιβάλλουμε κυρώσεις σε αυτούς που αμύνονται; Ρωτάτε αν πρόκειται να επιβάλουν κυρώσεις σε αυτούς που πήγαν να τους υπερασπιστούν; Υπάρχει ένας βαθμός συνενοχής, γιατί οι ερωτήσεις λειτουργούν και με συνενοχή. Εσείς (οι δημοσιογράφοι) πρέπει να το πείτε αυτό, όχι αυτό που έχω να πω εγώ. Όταν βλέπεις ότι υπάρχει μια βίαιη πράξη, φυσικά ποιος θα είναι υπέρ μιας βίαιης αντίδρασης; Όμως το πρώτο πράγμα που πρέπει να δεις είναι σε τι απαντά η αντίδραση, και αν θα υπήρχε η δυνατότητα να το κάνεις διαφορετικά», ανέφερε αρχικά όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τα όσα συνέβησαν.

Για το ενδεχόμενο τιμωρίας των ποδοσφαιριστών, τόνισε: «Η κύρωση δεν είναι για τους ποδοσφαιριστές, αλλά για αυτούς που τους ανάγκασαν να ενεργήσουν όπως ενήργησαν. Δεν είχαν άλλη επιλογή, τους άφησαν χωρίς επιλογή και αποδεικνύεται ότι πρέπει να δούμε αν φοβόμαστε την πιθανή κύρωση».

Έπειτα ο Μπιέλσα τα έχωσε στην CONMEBOL, λέγοντας: «Ξέρετε ότι ένας αριθμός δημοσιογράφων δεν κριτικάρουν συγκεκριμένους τομείς εξουσίας που είναι υπεύθυνοι επειδή δεν είναι βολικό για αυτούς οικονομικά. Αλήθεια ή ψέματα; Το μόνο πράγμα που με νοιάζει είναι ότι ένας άνθρωπος που είδε πως χτυπάνε τη μητέρα του, την αδερφή του, τη γυναίκα του. Ένα μωρό… Έπρεπε να υπήρχε μια διαδικασία ώστε να μη συμβεί. Μια έξοδος κινδύνου… Και είμαι εγώ αυτός που θα απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις; Το ξέρετε και θα λάτρευα να το λέγατε. Υπάρχει ένα ποσοστό δημοσιογράφων που απαντά σε αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία και μοιράζουν το χρήμα. Τα ξέρετε και κρατάτε κλειστά τα στόματα σας ανάλογα με το ποια δύναμη θέλετε να προστατεύσετε ή να βλάψετε».

Ο Μπιέλσα ήταν ασταμάτητος και στη συνέχεια σχολίασε: «Έκαναν μια συνέντευξη Τύπου για να πουν ότι τα γήπεδα ήταν τέλεια, και μπορείς να δεις ότι το χορτάρι ήταν χάλια ενωμένο. Είπαν ότι τα προπονητικά κέντρα ήταν τέλεια και η Βολιβία δεν μπορούσε να κάνει προπονήσεις. Έχω όλες τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν το ψέμα. Είναι ένα μάτσο ψεύτες. Και μιλάμε και λέω όλα όσα υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην πω. Μας απειλούν, βλέπετε. Ο Σκαλόνι τόλμησε να κριτικάρει μια φορά την κατάσταση του γηπέδου. Είναι γνωστά τα λάθη. Οι Αμερικάνοι δεν μας λένε ότι τα γήπεδα είναι σε τέλεια κατάσταση, παραδέχονται ότι το χορτάρι φυτρώθηκε τρεις μέρες πριν τα παιχνίδια.

Στο χθεσινό παιχνίδι βλέπατε ότι στην περιοχή η μπάλα αναπηδούσε μερικές φορές. Και στα προπονητικά κέντρα είναι μια καταστροφή. Η Βολιβία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προπονήσεις. Αλλά αφού είναι η Βολιβία κανείς δε νοιάζεται… Το πέναλτι της Βραζιλίας… Τόσες πολλές αδικίες με τις πιο αδύναμες ομάδες επίσης. Αυτή είναι η CONMEBOL που κατηγορεί τους διαιτητές που δεν έδωσαν ένα πέναλτι στην Βραζιλία (σ.σ. στο ματς ομίλων με την Κολομβία) και ξέρετε πολύ καλά πως τους επηρεάζει αργότερα. Ξέρετε ήδη τα πάντα για αυτό».

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024