Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Η Αργεντινή την κατέταξε στις «τρομοκρατικές οργανώσεις»

Χαμάς: Η Αργεντινή την κατέταξε στις «τρομοκρατικές οργανώσεις»

Ο Χαβιέρ Μιλέι επιδιώκει με κάθε τρόπο να συσφίξει τις σχέσεις της Αργεντινής με ΗΠΑ και Ισραήλ - «Πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς

Η Αργεντινή κατέταξε τη Χαμάς στον κατάλογο με τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» και διέταξε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Όπως αναφέρει το Associated Press, αυτή ήταν πρωτίστως μια συμβολική κίνηση από τον ακροδεξιό πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι που επιδιώκει με κάθε τρόπο να συσφίξει τις σχέσεις της Αργεντινής με ΗΠΑ και Ισραήλ και να δείξει την υποστήριξή του στο Τελ Αβίβ.

Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε, ο Χαβιέρ Μιλέι δείχνει την υποστήριξή του στο Ισραήλ

Ανακοινώνοντας την απόφαση, το γραφείο του Μιλέι επικαλέστηκε την επίθεση της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι και 250 άλλοι συνελήφθησαν ως όμηροι, στην πιο θανατηφόρα επίθεση στην 76χρονη ιστορία του Ισραήλ.

Ο Χαβιέρ Μιλέι μιλάει σε στρατιωτική παρέλαση στην Αργεντινή.

Για τους δεσμούς Χαμάς και Ιράν

Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης τους στενούς δεσμούς της Χαμάς με το Ιράν, το οποίο η Αργεντινή κατηγορεί για δύο θανατηφόρες επιθέσεις μαχητών σε εβραϊκούς χώρους στη χώρα.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν από την 30ή επέτειο μιας από αυτές τις επιθέσεις, τη βομβιστική επίθεση του 1994 σε κέντρο εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες. Σε αυτή σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι στη χειρότερη τέτοια επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της Αργεντινής.

Η άλλη επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες, το 1992, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους. Η δικαιοσύνη της Αργεντινής κατηγόρησε μέλη της υποστηριζόμενης από το Ιράν, Χεζμπολάχ του Λιβάνου ότι πραγματοποίησαν τις δύο επιθέσεις.

Στην ανακοίνωση της Παρασκευής τονίζεται η «ακλόνητη δέσμευση του Μιλέι να αναγνωρίσει τους τρομοκράτες ως αυτό που είναι», ενώ προστίθεται ότι «είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο».

«Η Αργεντινή πρέπει και πάλι να ευθυγραμμιστεί με τον δυτικό πολιτισμό», τόνισε το γραφείο του Μιλέι.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επίσκεψη του Μιλέι μετά που εκλέχθηκε πρόεδρος της Αργεντινής ήταν στο Ισραήλ όπου και συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Sports in

Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα στον Βόλο (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024