Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σακελλαροπούλου για Τραμπ: Εκφράζω την απερίφραστη καταδίκη μου για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση

Σακελλαροπούλου για Τραμπ: Εκφράζω την απερίφραστη καταδίκη μου για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση

Κατά την επίθεση, στην προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, σκοτώθηκε ένας θεατής και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο.

Με δήλωση της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καταδικάζει τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και τονίζει ότι η πολιτική βία, όπως και κάθε άλλη μορφή της, δεν έχει καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Ειδικότερα στη δήλωσή της, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Εκφράζω την απερίφραστη καταδίκη μου για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση κατά του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο ενός πολίτη. Η πολιτική βία, όπως και κάθε άλλη μορφή της, δεν έχει καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες. Στον πρώην Πρόεδρο και τους τραυματίες εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Η στιγμή του πυροβολισμού εναντίον του Τραμπ

Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδικάζουν την επίθεση

Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδικάζουν την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια χθες, Σάββατο (14/7).

Αμέσως μετά την επίθεση, στην οποία σκοτώθηκε ένας θεατής και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο, ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδίκασαν την πολιτική βία και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τα θύματα.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε την επίθεση: «Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων πράξεων βίας εναντίον πολιτικών εκπροσώπων», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ευχήθηκε στον Τραμπ πλήρη ανάρρωση. «Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη στις δημοκρατικές μας κοινωνίες. Του ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των παρευρισκομένων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στην επίθεση», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο X.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε «σοκαρισμένος». «Η πολιτική βία υπό οποιαδήποτε μορφή δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας. Οι σκέψεις μου είναι με όλα τα θύματα αυτής της επίθεσης», επεσήμανε.

Ο Ούγγρος ομόλογός του, Βίκτορ Ορμπάν, σημείωσε ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μου» είναι με τον Ντόναλντ Τραμπ «αυτές τις σκοτεινές ώρες».

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, κατηγόρησε «τη διεθνή αριστερά» και την «επιβλαβή της ιδεολογία»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επεσήμανε ότι «παρακολουθώ με τρόμο» την κατάσταση στην Πενσιλβάνια και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο. Εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα «ο διάλογος και η υπευθυνότητα να επικρατήσουν επί του μίσους και της βίας» στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, κατηγόρησε «τη διεθνή αριστερά» και την «επιβλαβή της ιδεολογία». «Φοβούμενοι πως θα χάσουν τις εκλογές, καταφεύγουν στην τρομοκρατία για να επιβάλουν το οπισθοδρομικό και αυταρχικό πρόγραμμά τους», πρόσθεσε μέσω του X.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ζήτησε από τους υπέρμαχους της δημοκρατίας και του πολιτικού διαλόγου να «καταδικάσουν σθεναρά» την επίθεση εναντίον του Τραμπ.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Άντονι Αλμπανέζι, χαρακτήρισε «ανησυχητική» την επίθεση, ενώ εξέφρασε την ανακούφισή του που ο Ρεπουμπλικάνος είναι σώος και αβλαβής. «Δεν υπάρχει θέση για τη βία στη δημοκρατική διαδικασία», υπογράμμισε.

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός, Κρις Λούξον. «Καμία χώρα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει τέτοια πολιτική βία», επεσήμανε.

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024