Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Iσπανία - Αγγλία: Τέταρτη κούπα για τη «ρόχα» ή «it’s coming home»;

Iσπανία – Αγγλία: Τέταρτη κούπα για τη «ρόχα» ή «it’s coming home»;

Η ώρα της στέψης στη ποδοσφαιρική Ευρώπη έφτασε – Ισπανία και Αγγλία κοντράρονται απόψε (14/7,22:00) στο μεγάλο τελικό του Euro 2024 που θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου

Και τώρα οι δύο τους! Μετά από ένα μήνα προσπαθειών, Ισπανία και Αγγλία έρχονται απόψε αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Euro 2024 (14/7,22:00) με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Οι δύο ομάδες έχουν μία τελείως διαφορετική ιστορία να πουν από την πορεία τους στη διοργάνωση. Η «ρόχα» πρόκειται για το σύνολο που έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων στην πορεία της προς το τέταρτο Euro της. Ακόμη και αυτοί που θεωρούσαν «βαρετό» το τίκι-τάκα της εποχής που η Ισπανία κυριάρχησε, φέτος σε μεγάλο βαθμό την έχουν παραδεχθεί τόσο λόγω της πορείας όσο λόγω και της απόδοσής της.

Η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε βρέθηκε στον όμιλο του… θανάτου και έκανε «περίπατο», καθώς διέλυσε 3-0 την Κροατία, πάτησε την Ιταλία με το τελικό 1-0 να την αδικεί, και «καθάρισε» 1-0 την Αλβανία με τη δεύτερη ενδεκάδα της. Στα νοκ άουτ «σάρωσε» 4-1 τη Γεωργία και έπειτα απέκλεισε δύο από τα μεγάλα φαβορί, την οικοδέσποινα Γερμανία (2-1, παράταση) και τη Γαλλία (2-1, κανονική διάρκεια).

Από την άλλη πλευρά, η Αγγλία έχει μία διαφορετική πορεία στη διοργάνωση, όπου δεν έχει ενθουσιάσει με την απόδοσή της. Η… μόνιμη απογοήτευση των μεγάλων τουρνουά ξεκίνησε πολύ άσχημα, και για πρώτη φορά ο ενθουσιασμός του κόσμου «εξαφανίστηκε» πολύ γρήγορα λόγω της εικόνας στον όμιλο. Παρ’ όλα αυτά, ένας συνδυασμός τύχης και ατομικού ταλέντου έφερε τα «τρία λιοντάρια» στον τελικό, όπου θα διεκδικήσουν το πρώτο Euro στην ιστορία τους και την… απαλλαγή από την «κατάρα».

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξεκίνησε με νίκη 1-0 επί της Σερβίας και δύο ισοπαλίες κόντρα σε Δανία (1-1) και Σλοβενία (0-0). Στα νοκ άουτ κόντεψαν να αποκλειστούν από τη Σλοβακία και τους έσωσε ο Μπέλιγχαμ με ψαλιδάκι στις καθυστερήσεις πριν το τελικό 2-1, έπειτα κόντεψαν να αποκλειστούν από την Ελβετία και τους έσωσε αρχικά ο Σάκα με γκολάρα και στη συνέχεια ο Πίκφορντ στα πέναλτι, ενώ κόντρα στην Ολλανδία έκαναν τη μοναδική πειστική τους εμφάνιση, όμως και πάλι χρειάστηκαν το απίθανο τέρμα του Γουότκινς στο 90′ για να περάσουν στον τελικό.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες βρίσκονται στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου, όπου θα προκύψει ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης.

Πιθανές εντεκάδες:

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε, 4-3-3): Σιμόν – Κουκουρέγια, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Καρβαχάλ – Ρόδρι, Ρουίθ, Όλμο – Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα.

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ, 3-4-2-1): Πίκφορντ – Γκουέχι, Γουόκερ, Στόουνς – Σο, Ράις, Μέινου, Σάκα – Φόντεν, Μπέλιγκχαμ – Κέιν.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

Sports in

Στην Λουντογκόρετς ο Αγκιμπού Καμαρά

Μεταγραφή για τον Αφρικανό μέσο του Ολυμπιακού που συνεχίζει την καριέρα του στην Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024