Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκουρέγια: Το «παιδί» του Μεντιλίμπαρ ένα βήμα από την κορυφή της Ευρώπης

Κουκουρέγια: Το «παιδί» του Μεντιλίμπαρ ένα βήμα από την κορυφή της Ευρώπης

Ο Μαρκ Κουκουρέγια που είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πορείας της Ισπανίας στο Euro 2024 και η σύνδεσή του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η Εθνική Ισπανίας έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την πορεία της στο φετινό Euro που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας και ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης απέναντι στην Αγγλία.

Η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε έχει αποδώσει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον αγωνιστικό χώρο και μπορεί όλα τα βλέμματα να πέφτουν πάνω στους επιθετικούς και τους υπερταλαντούχους νεαρούς παίκτες που διαθέτει (Γιαμάλ, Νίκο Γουίλιαμς, Ντάνι Όλμο), ωστόσο και στην άμυνα οι Ίβηρες έχουν αποδώσει εξαιρετικά, με τον ακραίο αμυντικό της Τσέλσι, Μαρκ Κουκουρέγια, να παίζει καταλυτικό ρόλο.

Ο 25χρονος μπακ έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις στη φετινή διοργάνωση συνθέτοντας ένα σούπερ δίδυμο με τον Νίκο Γουίλιαμς από τον αριστερή πλευρά. Γαλουχημένος στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ο Κουκουρέγια έκανε το πρώτο του βήμα μακριά από τη Βαρκελώνη το 2018 όταν και δόθηκε δανεικός στην Εϊμπάρ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ναι, ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που έδωσε στην ουσία την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον Κουκουρέγια να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να αποδείξει τι αξίζει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Βάσκος έχει δηλώσει για τον πρώην ποδοσφαιριστή του: «Ο Μαρκ είναι ένας παίκτης που δεν είναι ο πρώτος που σκέφτεσαι να υπογράψεις, αλλά σίγουρα δεν τον διώχνεις ποτέ».

Τα στατιστικά του σε 33 αγώνες υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, με 2 ασίστ και 2 γκολ:

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή για τον μπακ με την εντυπωσιακή κόμμωση. Δύο χρόνια στη Χετάφε, μια σεζόν στην Μπράιτον και μια πανάκριβη μεταγραφή στην Τσέλσι για 65 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022. Πλέον ως ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας της Εθνικής Ισπανίας είναι ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του Euro με τη «Ρόχα». Όχι κι άσχημα για ένα παιδί που εμπιστεύτηκε ο Μεντιλίμπαρ στα 20 του χρόνια.

Sports in

Ο Ποντένσε υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και αποβλήθηκε! (pics+vid)

Χαμός στο φιλικό της Γουλβς – Η ρατσιστική επίθεση κατά ποδοσφαιριστή των «λύκων» και ο Ντάνιελ Ποντένσε που αντέδρασε για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024