Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς - Ουρουγουάη 2-2 (πεν 3-4): Πήρε την τρίτη θέση η σελέστε

Καναδάς – Ουρουγουάη 2-2 (πεν 3-4): Πήρε την τρίτη θέση η σελέστε

Στο μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα η Ουρουγουάη νίκησε στα πέναλτι στον Καναδά και κατέλαβε τη 3η θέση στη διοργάνωση

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά, ο παλιός είναι αλλιώς. Στην παρθενική του παρουσία σε Κόπα Αμέρικα, ο Καναδάς έφτασε μια ανάσα από τη τρίτη θέση, όμως, ο Λουίς Σουάρες τού χάλασε το όνειρο. Ο έμπειρος επιθετικός… ξελάσπωσε την Ουρουγουάη, σκοράροντας στο 92ο λεπτό, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι (2-2). Εκεί οι Ουρουγουανοί πιο ψύχραιμοι, με τον 37χρονο να εκτελεί σωστά και τον Καναδό Ντέιβιντ να αστοχεί, τερμάτισαν τρίτοι στο εφετινό Copa America.

H σελέστε μπήκε καλύτερα στο μικρό τελικό  και μόλις στο 8′ άνοιξε το σκορ όταν, από εκτέλεση κόρνερ του Βαλβέρδε, ο Κάσερες βρήκε τον Μπεντανκούρ, με κεφαλιά-πάσα, και εκείνος, με δυνατό σουτ, έκανε το 1-0. Η απάντηση, από πλευράς Καναδών, ήρθε στο 22ο λεπτό, επίσης από στημένη φάση. Ο Σάφελμπουργκ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπομπίτο βρήκε τον Κονέ και εκείνος, με υπέροχο γυριστό νίκησε τον γκολκίπερ Ροτσέτ για το 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα, οι Ουρουγουανοί σκόραραν με τον Πελίστρι, όμως το γκολ ακυρώθηκε με χρήση VAR, ενώ στο 43′ οι Καναδοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, σε σουτ του Οσόριο, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ναντές.

Στην επανάληψη, οι δυο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, ελπίζοντας σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Καναδά να φτάνει στην ολική ανατροπή στο 80ο λεπτό. Ο Κονέ πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, κινήθηκε, ανενόχλητος, προς τη μεγάλη περιοχή της Ουρουγουάης, σούταρε, ο Ροτσέτ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ντέιβιντ, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 67ο λεπτό, έκανε το 2-1.

Πλέον, ο Καναδάς βρισκόταν λίγα λεπτά μακριά από μια σπουδαία επιτυχία, όμως, ο Λουίς Σουάρες ειχε άλλη άποψη. Ο 37χρονος στράικερ μπήκε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και, στο 90’+2′, από εξαιρετική πάσα του Χιμένες, νίκησε τον Καναδό τερματοφύλακα και κράτησε ζωντανούς τους Ουρουγουανούς, κάνοντας το 2-2.

Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ουρουγουανοί είχαν «4 στα 4», με τους Κονέ, Ντέιβιντ να αστοχούν, από πλευράς Καναδών και η Ουρουγουάη, με 4-3 στη διαδικασία, πήραν την τρίτη θέση.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Σεντ Κλαιρ, Τζόνστον (62′ Ντέιβις), Μπομπίτο, Ντε Φουτζερόλες (67′ Κορνέλιους), Λαριέα, Σάφελμπουργκ, Τσόινιερ, Κονέ, Αχμέντ (77′ Μιγιάρ), Ολουβασέγι (67′ Ντέιβιντ), Οσόριο (77′ Μπέιρ)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Ναντές, Χιμένες, Κάσερες, Βίνα (66′ Ολάθα), Μπεντανκούρ, Ουγκάρτε (46′ Ντε Αρασκαέτα), Βαλβέρδε, Πελίστρι (61′ Ροντρίγκες), Αραούχο (61′ Ολιβέρα), Νούνιες (46′ Λουίς Σουάρες)

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024